Verschillende PS5-horrorgames aangekondigd, hier de trailers!

Gisteravond was het dan eindelijk zo ver: de nieuwe Playstation werd aangekondigd. Naast de specs en snufjes die het apparaat heeft, waaronder 3d audio, kwamen gisteren ook een hele reeks games aan bod. Een re-remaster GTA V, een nieuwe Oddworld en Gran Turismo 7, maar ook een paar hele vette horrorgames. En daar zijn we hier natuurlijk het meest in geïnteresseerd.

Demon’s Souls (Japan Studios)

De klassieker krijgt ook een remake op de playstation 5. Helemaal van de grond af aan opgepoetst, mooi gemaakt en opnieuw opgebouwd, laat deze remake je opnieuw de horrors en de onvergeeflijk moeilijke gevechten ervaren en dit keer in kristal helder 4k beeld met 3d audio.

Demon's Souls - Announcement Trailer | PS5

Resident Evil Village (Capcom)

Eindelijk is daar dan de langverwachte trailer van het achtste deel uit de Resident Evil reeks. Met voodoo, minstens één weerwolf én Chris Redfield als badguy. Dat beloofd wat!

Resident Evil Village - Announcement Trailer | PS5

Pragmata (Capcom)

Van deze game weet ik nog weinig, dus of het echt onder de noemer ‘horror’ valt, weet ik niet. De protagonist lijkt nog het meest op die gast van Crisis, maar hij red kleine meisjes, dus ik vind het prima. Het ziet er supervet uit en is dus zeker de moeite van het vermelden waard. Capcom is lekker bezig in ieder geval.

Pragmata - Announcement Trailer | PS5

Tokyo Ghostwire (Bethesda)

Over deze game had ik laatst al een stukje geschreven. Tijdens de presentatie gisteren kwam meer gameplay aan bod. Het ziet er al wat meer actiegericht uit, maar volgens mij mag dat de pret niet drukken.

GhostWire: Tokyo – Official 4K Gameplay Reveal Trailer

De PlayStation 5 is zelf ook nog gepresenteerd en ziet er lekker futuristisch uit. Volgens de laatste berichten, want daar viel iedereen over, is hij zeker ook horizontaal neer te leggen. Iets wat mij ook wel vrolijk stemt. Jammer vond ik wel dat psvr2 de grote afwezige was, dit is ook zeker iets wat ik nauwlettend in de gaten hou. De eerste psvr was een leuk stukje hardware, maar door de limieten van de niet zo krachtige ps4 hardware een niet zo geweldige ervaring. De ps5 staat in de planning om eind dit jaar in de winkels te liggen, een prijs is helaas nog niet bekend. Naast een ‘gewone’ die blue-ray ondersteund, is er ook een ‘digital-only’ variant. Deze zal geen blue-ray speler bevatten en dus alleen spellen digitaal ondersteunen.

PS5 Hardware Reveal Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Verschillende PS5-horrorgames aangekondigd, hier de trailers!”

Plaats een reactie