Gore en 80s classics op Horrify!

Chain Letter (Dean Taylor, 2009)

Hou je van gore en zijn films als Final Destination en Truth or Dare helemaal jouw ding? Dan zit je met Chain Letter helemaal goed! Een groep vrienden ontvangen in hun inbox een kettingbrief waarin wordt beschreven dat zij deze moeten doorsturen. Net zoals 99,9% van ons negeren zij die oproep. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Want in het echte leven mag het negeren van die oproep geen verdere gevolgen hebben, in Chain Letter heeft het dat wel. Dodelijke gevolgen zelfs..

De veelzijdige regisseur Dean Taylor weet met Chain Letter veel mensen te bedienen. Zowel zij die houden van de gimmicks die gebruikt worden in films als Final Destination en Truth or Dare, als de liefhebbers van de martelingen en gore uit de Saw en Hostel films, worden op hun wenken bediend met Chain Letter.

De film heeft ook een erg lekkere cast met o.a. Nicky Reed uit de Twilight-films, Chucky himself Brad Dourif en de ex van Jigsaw uit de Saw-films: Betsy Russell.

One Dark Night (Tom McLoughlin, 1982)

Soms gebeurt er wel eens dat een hele goede film niet wordt begrepen of niet de aandacht krijgt die het verdient. Een van de beste voorbeelden daarvan is John Carpenter’s The Thing, die het oorspronkelijk heel slecht deed in de bioscoop, maar nu wordt gezien als een van de beste horrorfilms aller tijden.

Het verhaal van The Thing gaat ook gedeeltelijk op voor One Dark Night. Toen One Dark Night in de bioscoop kwam, werden er vergelijkingen gemaakt met Poltergeist en Phantasm. Ondanks dat deze vergelijkingen niet waar waren, negeerde het publiek de film en duurde het vele jaren voordat de film eindelijk de erkenning kreeg die het al die tijd verdiende.

In One Dark Night moet Julie (Meg Tilly) een nacht in een mausoleum doorbrengen om toegelaten te worden tot een vereniging die zichzelf de ‘Sisters’ noemt. Enkele dames zijn van plan om een geintje met haar uit te halen en blijven die nacht ook in het mausoleum. Wat zij niet weten, is dat er ook een overledene in het mausoleum is bijgezet die van plan is die nacht weer onder de levenden te komen…

Puppet Master (David Schmoeller, 1989)

Horrify heeft nog een franchise te pakken! Namelijk die van Puppet Master! Puppet Master is één van de langstlopende horror-franchices. Vorig jaar kwam er zelfs nog een deel van uit: Puppet Master: The Littlest Reich. En dat is alweer het 13e deel in de serie! Horrify begint echter waar je mee hoort te beginnen, namelijk het origineel.

De poppenmaker Andre Toulon heeft de beschikking over een Egyptische spreuk waarmee hij zijn poppen leven kan geven. De Nazi’s zijn ook uit op dat geheim, maar nog voordat zij hem in handen krijgen, pleegt hij zelfmoord. Vele jaren later proberen een stel paragnosten achter Toulon’s geheim te komen, maar daar steken de poppen zelf even een stokje voor.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie