A Quiet Place is genomineerd voor een Oscar

Vanmiddag werden de nominaties voor de 91st Academy Awards, oftewel de Oscars, bekend gemaakt. Op de shortlist stonden onder andere de horrorfilms Suspiria, Annihilation en A Quiet Place. Helaas heeft slechts één het tot de definitieve nominaties kunnen schoppen: A Quiet Place maakt kans op een Oscar voor Best Sound Editing. De film strijdt daar tegen Black Panther, Bohemian Rhapsody, First Man en Roma. De volledige lijst met nominaties vind je hier.

Hoewel vorig jaar Get Out de Oscar voor Original Screenplay mee naar huis mocht nemen, is het horrorgenre niet erg populair bij de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. In totaal wonnen 19 horrorfilms 36 Oscars.


In ‘A Quiet Place’ moet een gezin sluipend, lippend en gebarend door het leven gaan. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor. In het volle besef dat zelfs een voetstap of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn (Emily Blunt) en Lee (John Krasinski) een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen en hun loerende vijanden te overwinnen.

Op dit moment werkt schrijver/regisseur John Krasinski aan een vervolg op A Quiet Place, welke volgend jaar zal uitkomen.
Of A Quiet Place een Oscar heeft gewonnen horen we in de nacht van 24 op 25 februari.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “A Quiet Place is genomineerd voor een Oscar”

  1. Wel heel cool dat deze film is genomineerd!
    Ik vond het ook de beste horror film van afgelopen jaar, maar dat heb ik hier volgens mij al wel eens gezegd.
    De laatste 2 jaar zijn er genrefilms in de prijzen gevallen. Vergeet ook The Shape of Water niet, vorig jaar. Dus wie weet 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie