Recensie: Abraham Lincoln: Vampire Hunter (Timur Bekmambetov, 2012)

Indiana, 1818. De negenjarige Abraham Lincoln knielt bij zijn doodzieke moeders bed. Als zij is overleden, leert de de rouwende Abraham dat zij is vermoord door een bovennatuurlijk wezen; een vampier. Dit is de voedingsbodem voor zijn drift om de vampiers en hun slavenhoudende bondgenoten te wreken. Gezegend met zijn legendarische lengte, kracht en zijn behendigheid met de bijl, vertrekt Abe op een pad van wraak, dat hem helemaal naar het Witte Huis zal leiden…

Seth Grahame-Smith herschreef een paar jaar geleden Pride and Prejudice en voegde er zombies aan toe, een succes. Later herschreef hij de geschiedenis van een van Amerika’s bekendste presidenten. En hoewel er al tijden verhalen de ronde gaan over de verfilming van het eerste boek, werd sprong Tim Burton op de dag van de uitgave op de verfilming van het boek Abraham Lincoln: Vampire Hunter (boekrecensie). Timur Bekmambetov werd aangesteld aan regisseur en Grahame-Smith verwerkte het script tot een film.

Het resultaat mag er wezen. Benjamin Walker vertolkt op geweldige manier de serieuze Abraham Lincoln. Zijn collega Dominic Cooper speelt als Henry Sturges een gekwelde leermeester onze nieuwe vampierjager. Joshua Speed en Will Johnson maken het team compleet waarmee Abe de strijdt aangaat met de slavernij en de hierdoor ontstane burgeroorlog met het racistische zuiden, maar vooral in de strijd met de iets minder goed acterende Rufus Sewell als vampier Adam.

Verwacht overigens niet dat de film een komedie is door de absurde combinatie van vampiers en geschiedenis, de werkelijkheid gaat hand in hand met de fantasie van Seth Grahame-Smith, Abraham Lincoln Vampire Hunter is daarmee een serieus kostuumdrama geworden met een flinke dosis actie. Natuurlijk is de film in 3D en natuurlijk is het ook hier geen toevoeging.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter trailer 2 - Nederlands ondertiteld

Abraham Lincoln Vampire Hunter draait nu in de bioscoop.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: Abraham Lincoln: Vampire Hunter (Timur Bekmambetov, 2012)”

Plaats een reactie