Recensie: Army of the Dead (2021)

Army of the Dead is een Amerikaanse zombie/actiefilm met een tikje komedie. Geregisseerd en geschreven door Zack Snyder, bekend van 300, Wonder Woman en Watchmen). Er spelen heel wat sterren in deze Zombie-apocalypsfilm zoals: Dave Bautista, Ella Purnell, Theo Rossi, Tig Notaro en Matthias Schweighöfer.

Als de film begint word je blij gemaakt met een intro van Viva Las Vegas en je ziet de zombie-uitbraak beginnen. Zombiestrippers, een zombie-Elvis en mensen die voor hun leven vechten. Liters bloed en meters darmen maken van de eerste 10 minuten van de film een feestje. De casinostad is hermetisch afgesloten door het leger met een muur van containers en een straaljager bombardeert The Strip.

Even later ontmoeten we Scott Ward (Dave Bautista), hij werkt in een hamburgerrestaurant en het nieuws op tv is best wel deprimerend. Een rijke Japanse zakenman komt binnen en doet een beroep op hem: of hij een team wilt maken om naar een kluis te gaan op The Strip om 200 miljoen dollar op te halen. Er is wel haast bij, want er staat een kernbom klaar om de door zombies overlopen stad voorgoed plat te gooien.

Scott vindt een goed groepje mensen die in ruil voor een deel van het geld hun leven willen wagen. Eén van de helpers is Coyote. Zij weet hoe het is binnen de muur en weet dat de zombies eigenlijk geen zombies zijn, maar nog iets veel engers. De groep moet naar een hotel waar de kluis zich bevindt en dan het nog altijd de kunst nog om levend aan te komen en vooral niet teveel opvallen voor de creeps.

Army of the Dead | Official Trailer | Netflix

Zack Snyder heeft er een spannende, maar ook grappige film van gemaakt. Er zijn vele momenten dat ik op het punt van mijn stoel zat te nagelbijten want, je hoopt gewoon echt dat het goed komt en dat het doel wordt bereikt. De acteur Dave Bautista, die je misschien nog wel kent van Guardians of the Galaxy en WW Wrestling, speelt zijn rol goed als beschermende vader en een potje vechten kan hij nog steeds. De goede chemistry tussen Omari Hardwick en Matthias Schweighöfer is geestig wat hun tot een iconisch duo maakt. De tijger van Siegfrid en Roy heeft ook een rolletje en zombies die op paarden kunnen rijden, super gaaf! Zack Snyder is lekker zijn gang gegaan met ontplofte hoofden en brekende botten.

De film geeft mij een gevoel van The Walking Dead meets Oceans 11. The special effect zijn flawless en hoe de zombies (o.a de dieren) eruit zien is heel gaaf. Ik vond het een zeer spannende en vermakelijke film! Zal er een vervolg komen op deze film? Wat denk jij?

Sterren: 4 / 5

Army of the Dead is nu te zien op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: Army of the Dead (2021)”

 1. Inmiddels ook gezien. Sja, wat moet ik er van zeggen.
  Het verhaal? Uitgekauwd, er zitten een paar geinige dingetjes in, maar origineel is het totaal niet. En het heeft ook net iets te vaak ‘wij zijn mensen dus we gaan domme dingen doen’.
  Acteerwerk? Okee, niet meer – niet minder. Bij zo’n film zijn de onderlinge dialogen en spanningen ook niet per se belangrijk.
  Filmkwaliteit? Zeker, Army of the Dead heeft een behoorlijke production value, waar vergelijkbare films het met een mager budget hebben moeten doen, ziet de film er enorm gelikt en goed uit. Zo ook de zombiedieren.
  Entertainment? Pure popcorn, heerlijk. Hoewel ik aan het begin twijfelde over de lengte van tweeënhalf uur(!), behoudt de film zijn entertainmentwaarde.

  Oftewel: geniet van deze film, maar neem hem niet te serieus 😉

  Beantwoorden
 2. Zeer vermakelijk!
  Had alleen verwacht dat het nog zou gaan regenen met als gevolg een weder-wederopstanding van de ondoden 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie