Recensie: Big Ass Spider (Mike Mendez, 2013)

BAS_BLU-thumb-300xauto-44955“Don’t be a Pussy” De toon wordt al gezet meteen gezet op de hoes van Big Ass Spider. Het is duidelijk dat de filmmakers zichzelf met deze film niet serieus nemen. Gelukkig maar!

Een reusachtige buitenaardse spin ontsnapt uit een militair laboratorium en terroriseert de stad Los Angeles. Het leger probeert er alles aan de toen om de spin uit te schakelen door middel van een militaire aanval, maar faalt daarin. Het is aan slimme verdelger en een security guard om de spin definitief uit te schakelen, voordat het te laat is.

Zelf ben ik niet zo weg van ‘Disaster Monster Movies’, de meeste zijn zo over de the top ‘fake’  dat het alleen maar ergernissen oplevert tijdens het kijken. Vaak laat ik dit soort film daarom ook maar graag aan me voorbij gaan. Big Ass Spider verraste me in positieve zin, regisseur Mike Mendez maakte met een minimaal budget en een cast van een hoop Facebook-vrienden een ontzettend vermakelijke monsterfilm.

Big-Ass-Spider-Greg-GrunbergDe gehele film ligt het tempo ontzettend hoog. De film is bijna rollercoaster ride! Over-the-top hoofdrolspelers, een alles verslindende reuze spin, een anti-held, veel gore en goede dosis sarcastische humor.

Mendez begrijpt als de beste dat zijn film deel uit maakt van het genre die hij zelf met deze film probeert te persifleren. Dit levert zoveel kijkplezier op dat je niet eens meer stoort aan de matige special-effects. Zet daarnaast ook nog eens hoofdrolspeler Greg Grunberg (Heroes, Alias) bij als de anti-held en de film is zeker geslaagd voor een gezellige popcorn movie night!

Big Ass Spider (trailer)

Originaliteit zul je niet vinden tijdens het kijken van Big Ass Spider, maar houd je van een goede dosis humor, flink wat gore en een hoog entertainment gehalte dan is deze film absoluut het kijken waard!

Big Ass Spider is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.

Sterren: 3.1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Recensie: Big Ass Spider (Mike Mendez, 2013)”

Plaats een reactie