Recensie: Welcome to the Blumhouse – Black as Night

Welcome to the Blumhouse is terug! Vandaag verschijnen de eerste twee films Bingo Night en Black as Night, volgende week volgen Madres en The Manor op Amazon Prime. Inmiddels heb ik ze alle vier mogen zien en vind dat de kwaliteit een stukje hoger. Met onderliggende sociale thema’s maakt het een interessante kijkervaring. Black as Night is helaas de minste van de vier.

De 15-jarige Shawna is een timide meisje met gebrek aan zelfvertrouwen probeert zich staande te houden in New Orleans. De stad kampt nog met de gevolgen van orkaan Katrina van 15 jaar geleden en haar moeder is verslaafd aan drugs. Geen makkelijke situatie voor een tiener. Als ze al haar zelfvertrouwen bij elkaar grijpt om toch naar een feestje te gaan, heeft ze het idee dat ze in de donkere straten wordt gevolgd… Het leven van Shawna slaat helemaal om als haar moeder het laatste slachtoffer wordt van een vampier! Met haar beste drie vrienden sluit ze een pact op de vampiers uit het historische French Quarter te verslaan.

Black As Night - Official Trailer | Prime Video

Waar veel vampierfilms een hoofdzakelijke blanke cast hebben is het hier eens andersom, maar ook de onderliggende thema’s sluiten aan de bij de zwarte bevolking. De strijd tegen de vampiers blijkt niet zo simpel en ook onderling zijn de monster verdeeld; het blijkt een strijd van eeuwenoud die nog alledaags zichtbaar is. Waar de vier Welcome to the Blumhouse-films van dit jaar allemaal een aantal sociale thema’s aanstippen, komt dat bij Black as Night niet helemaal lekker uit de verf. Dit komt mede doordat het verhaal sowieso al wat dun is, voelt het een beetje te. Het concept is wel echt goed, maar het eindresultaat heeft misschien net iets te veel te leiden gehad onder de gesplitste opnames door de coronapandemie. Lees hier meer over in deze interviews. Maar laten we eerlijk zijn, de film krijgt nog steeds een voldoende!

Sterren: 3 / 5

Black as Night van regisseur Maritte Lee Go naar het script van Sherman Payne is vanaf vandaag te zien op Amazon Prime.

Interessant artikel?

Plaats een reactie