Recensie: Black Box – “I run my mind, it does not run me.”

Vandaag zijn twee van de vier Welcome to the Blumhouse-horrorfilms op Prime Video verschenen The Lie en Black Box. De streamingdienst van Amazon timmert hard aan de weg en biedt sinds kort ook eindelijk iDeal aan. Daarnaast is het aanbod van de eerste 30 dagen gratis nog steeds geldig.

Na een ongeluk verliest…. niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn geheugen. Het leven gaat door en hij moet voor zijn dochter blijven zorgen. Verschillende onderzoeken helpen niet om zijn geheugen terug te krijgen, zijn werk als fotograaf gaat achteruit. Via een vriend komt hij bij een arts terecht die een experimentele behandeling aanbiedt. Via hypnose lijkt hij delen uit zijn geheugen terug te krijgen, al heeft niemand daar een gezicht. Maar waarom voelen deze herinneringen zo vreemd aan?

Black Box begint als een drama over verlies en een wanhopige alleenstaande vader, maar verandert al snel in een verhaal dat zo terecht zou kunnen in de serie Black Mirror waarin actrice Phylicia Rashad een sleutelrol speelt. Al is ook de rol van de jonge Amanda Christine een welkom onderdeel van de film.

Acteur Mamoudou Athie weet op een apart apathische manier jouw als kijker mee te nemen in zijn huidige, dramatische leven. Hij lijkt het allemaal bijna op te geven en als de experimentele behandeling niet per se het succes te zijn waar hij op gehoopt had, gaat hij zijn eigen weg. Tenminste zo lijkt het. De film heeft een heerlijk en verassend verhaal, dat richting een verschrikkelijk einde werkt.

Emmanuel Osei-Kuffour Jr. regisseerde de film en schreef samen met Stephen Herman het script. De hoofdrollen zijn voor Mamoudou Athie, Phylicia Rashad, Amanda Christine, Tosin Morohunfola, Charmaine Bingwa en Troy James.

Sterren: 4 / 5

Black Box is nu te zien op Prime Video.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie