Recensie: The Lie (Veena Sud) – Nu te zien op Prime Video

Naast Black Box is vandaag ook The Lie op Amazon Prime Video verschenen. De films zijn onderdeel van de ‘Welcome to the Blumhouse’-reeks. The Lie is geschreven en geregisseerd Veena Sud. De film is gebaseerd op de korte Duitse film Wir Monster (2015)

Wat als je dochter per ongeluk haar beste vriendin van een bruggetje duwt? Niemand heeft het gezien, dus dan is er toch ook niks aan de hand? Een leugentje om bestwil is de beste oplossing vinden beide, gescheiden, ouders. Maar hierdoor ontstaat wel een steeds ingewikkeldere situatie. Hoe lang kunnen ze deze misdaad verzwijgen?

The Lie | Officiële Trailer | Amazon Prime Video NL

Het getroebleerde gezin wordt gespeeld door Mireille Enos, Peter Sarsgaard en Joey King. In het begin lijkt de film vooral richting een omgekeerde whodunnit te gaan, waarbij het de vraag is wie erachter komt dat Kayla de schuldige is. Maar zodra het gezin verder in de problemen lijkt te komen, nemen ze grondige maatregelen.

Het concept is simpel, de uitwerking blijkt een stuk gecompliceerder. Ergens vroeg ik mij af hoe lang mij dit ging boeien, maar door het acteerwerk van Mireille Enos en Peter Sarsgaard blijft de film onderhoudend. Echter blijft het daar ook bij. The Lie is zeker niet slecht, maar weet ook niet te knallen. Ook niet met de ontknoping.

Sterren: 3 / 5

The Lie is nu beschikbaar op Prime Video.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie