Recensie: Black Christmas (Sophia Takal, 2019)

Het is vandaag Black Friday, maar al voor Halloween verscheen deze kerstfilm op BD en DVD. Dat is zelfs voor ons wat vroeg om er aandacht aan te besteden. De horrorfilm Black Friday komt uit 2019, maar sloeg toen de Nederlandse bioscopen over. Is deze remake van de slasher uit 1974 een perfect cadeautje voor onder de kerstboom?

Black Christmas - Official Trailer [HD]

Terwijl de leden van Mu Kappa Epsilon zich voorbereiden op de kerst met feestjes op de campus, begint een zwartgemaskerde stalker studentes te vermoorden. Als het aantal slachtoffers snel begint te stijgen vragen ze zich af welke mannen nog wel te vertrouwen zijn. Wie de moordenaar ook is, hij zal ontdekken dat deze generatie vrouwen niet bang is om het heft in eigen handen te namen.

Helaas. Hoe goed het plan ook was, Black Christmas is niet alleen chaotisch, hysterisch en best saai geworden. Ook heeft de film een verschrikkelijk geforceerde feministische inslag gekregen. Dit is de eerste 20 minuten nog wel okay, maar daarna wordt drammerig en is op deze manier zelfs een belediging aan feministen. Daarnaast mist deze film mist zo’n beetje alles wat nodig is voor een slasher: humor, serieuze spanning en een lading splatter.

Sterren: 1 / 5

Geloof je mij niet? De film is nu te koop op DVD en BD.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie