Imagine ‘18 – Recensie: Compulsión (Ángel González, 2017)

Was hij maar vreemdgegaan…

Wanneer een vrouw haar echtgenoot achtervolgt om haar vermoedens, dat hij vreemdgaat bevestigd te krijgen, blijkt de waarheid heel wat schokkender. Meer vertellen over ‘Compulsión’, een thriller afspelend onder de vals prikkende, Spaanse zon, zou het weinige kijkplezier verpesten. Compulsion heeft namelijk verhaaltechnisch gezien heel weinig om het lijf. Regisseur Gonzaléz wilde een ‘survivalhorror’ maken in de trant van het Franse ‘Á L’intérieur’ of ‘Haute Tension’, maar beide door hem zo bewonderde voorbeelden hadden de nodige verrassingen en probeerde in het geval van Haute Tension het genre zelfs omhoog te tillen.

De film Compulsión maakt in het begin een aantal vreemde keuzes, waardoor potentiële spanning direct de kop ingedrukt wordt. Bovendien is de film met de magere tijdsduur van 70 minuten op sommige stukken behoorlijk saai. Wat voorgeschoteld wordt als spanningsopbouw voelt als tijdrekken om tot een speelfilm lengte te komen. Als er in de laatste vijf minuten ineens een aantal speelse, maar geniepige scenes langskomen voelt dat als ‘too little, too late’…

Wie een vindingrijke survivalhorror denkt te krijgen met Compulsión zal er bedrogen uitkomen. Wie het niet erg vindt om 70 minuten lang een vakantievideo van een oninteressant stel op een niet geheel geslaagd weekendje Spanje te bekijken, onder het genot van een tapasje en een cerveza heeft vast een top tijd.

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie