Recensie: Contract Killer Zombies (iPhone/iPad)

Al tijden is er in de appstore een ware zombie-invasie aan de gang, wekelijks zien we nieuwe games die op de één of andere manier met zombies te maken hebben.

In Contract Killer: Zombies ben jij een aan een rolstoel gekluisterde schutter wiens taak het is zo veel mogelijk zombies af te knallen en zo je partner te beschermen als zij voorraden haalt of overlevenden probeert te redden. De plaats van waar je schiet staat vast en je hoeft je dus niet te bewegen tijdens het schieten. Je richt met je linkervinger/duim die je overal op het scherm kan plaatsen, daarnaast heb je nog drie knoppen op je scherm. Twee rechts, voor het vuren en om te schakelen tussen de twee wapens die je kunt dragen. En links is er nog de knop om te zoomen voor de meer preciezere doelen. Simpel te besturen en behoorlijk precies.

De presentatie van de game is uitstekend, sterke voice overs, mooi getekende menu, beelden vergezeld van sfeervolle muziek die goed past bij de zombie-apocalyps. Ook de ingame graphics zijn erg goed voor een mobiele game.

Je verdient naast credits ook XP punten waardoor je level steeds stijgt en je nieuwe missies en wapens vrij speeld (die je wel gewoon moet kopen trouwens). Verder ondersteunt de game uiteraard apple gamecenter en zijn er 58 achievements te behalen.

Contract Killer: Zombies is een game volgens het freemium model. Dat wil zeggen, de game is gratis te downloaden en te spelen, maar wil je echt (snel) verder komen in het spel dan zul je moeten overgaan tot het kopen van credits om zo betere wapens te kunnen aanschaffen. Je begint namelijk met niet zo’n goed arsenaal aan wapens, en per missie verdien je misschien een keer 150 credits. Terwijl een beetje wapen al snel 10.000 kost! En deze wapens heb je echt nodig als je iets verder in het spel komt. Oké, je wordt ook beloond met credits als je elke dag terugkomt om te spelen maar dan gaat het nog tergend langzaam. Aan de andere kant kun je de game dus wel gratis uitproberen en zelf beslissen of je hem leuk genoeg vindt om er geld aan uit te geven. Ik kom af en toe even terug bij de game en kijk of het zonder lukt.

Waardering: 3 sterren

Contract Killer - Glu Games Inc.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Contract Killer Zombies (iPhone/iPad)”

  1. Hmm deze heb ik op mijn EEE Pad staan (Android) maar heb hem nog niet aan de praat gekregen, leek mij inderdaad wel leuk. Nog niet echt ‘door geprobeerd’ ook, misschien binnenkort eens kijken. De download bij de eerste keer opstarten is erg groot!

    Beantwoorden

Plaats een reactie