Recensie: Dead Ahead (iPad/iPhone/iPod)

Dead Ahead is een leuke variant in het “Endless running” genre. Een genre waarin je doorgaans zo lang mogelijk moet rennen en overleven door obstakels en vijanden te ontwijken of voor te blijven. In Dead Ahead is dat niet anders alleen gaat het voortbewegen dit keer met behulp van een voertuig.  De zombieapocalypse heeft weer eens plaatsgevonden en de straten zijn overspoeld met zombies. Jij moet je verplaatsen met je scooter op één van deze wegen en zo ver mogelijk zien te komen.

mzl.lnwpkroc.320x480-75Alle zombies die je tegenkomt op de weg kun je uitschakelen door er vol op te rijden, maar er komen ook zombies van achteren en deze zullen jou van je voertuig trekken als ze te dichtbij komen. Je moet ze dus voorblijven of uitschakelen en dan kan op twee manieren. Of je schiet kapot met één van de vele wapens variërend van een simpele pistool tot een granaatwerper of je zorgt dat ze zichzelf kapot lopen op een obstakel. De vele stilstaande auto’s, bussen en wegversperringen moet jij natuurlijk ontwijken maar aangezien de zombies blind jouw pad volgen kun je ze ook gebruiken om ze zichzelf te pletter te laten lopen. Uiteraard op bloederige wijze!

Na elke run verdien je geld wat je kunt gebruiken om nieuwe wapens, voertuigen of power-ups te kopen die je vervolgens weer helpen verder te komen. Ook krijg je met elke level drie opdrachten die je moet voltooien om weer een level te stijgen. Met het stijgen van een level unlock je telkens nieuwe wapens, voertuigen en omgevingen. En daarnaast heb je ook een dagelijkse challenge waarmee je extra geld kunt verdienen. Genoeg te doen dus en deze opdrachten zorgen ook voor de nodige variatie.

Dead Ahead is gratis te downloaden, wat natuurlijk mooi is maar vaak zorgt het er wel voor dat er in de game stevig betaald moet worden om verder te kunnen spelen. Gelukkig is dat bij deze game niet noodzakelijk, er is tijdens het spelen genoeg geld te verdien al zal je wel behoorlijk wat potjes moeten doen. Maar dat is geen straf want Dead Ahead is een  verslavend spelletje wat makkelijk speelt. Voordat je het weet probeer je nog even voor de tiende keer net even wat verder te komen om het geld voor een volgende motor bij elkaar te sparen. Als je iets verder in het spel komt en de opdrachten moeilijker worden wordt het echter wel wat repetitief maar dat is iets wat eigenlijk wel geld voor het hele “endless running” genre.

gaming-dead-ahead-screenshotEr is gekozen voor een 16 bit look en dat ziet er gelikt uit. Ook ziet het er kindvriendelijk uit, totdat je begint te spelen en de zombies her en der op scherm uit elkaar spatten. Menu’s en intro zijn ook stuk voor stuk mooi gemaakt.

Dead Ahead is één van de leukere games in z’n soort en omdat hij gratis te downloaden is raden we iedereen aan deze game eens te proberen.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Dead Ahead (iPad/iPhone/iPod)”

Plaats een reactie