Recensie: Dead Island Riptide (Xbox360, PS3, PC)

Dead Island Riptide gaat verder waar deel één van de game ophield,  de overlevenden worden gered vanuit de gevangenis en vertrekken per militair schip. Al snel gaat het een en ander mis en je belandt op een ander tropisch eiland, genaamd Palanai. Natuurlijk wordt dit ook geen rustige vakantie, ook dit eiland zit namelijk vol vleesetende zombies en alles begint weer van voor af aan.

boxartlgDit laatste stelde me een beetje teleur. Continue zie je dat als je zit te spelen, alles werkelijk lijkt op het eerste deel. De graphics, de hoofdrolspelers, de bediening. Dit is wel een gemiste kans. De glitches die in het vorige deel veelvuldig voorkwamen zijn wel voor een groot deel verholpen, maar toch voegt deze game niet veel toe. Er is geen of weinig vernieuwing. Er is wel een nieuwe karakter, John genaamd. Ik besloot met hem te spelen. Maar echt veel verschil merk je niet. De levelupgrades zijn ook nog hetzelfde.

Daarnaast de sfeer, het vakantieresort vond ik top, juist deze setting maakte Dead Island uniek en plezierig om te spelen. De vele fouten maakte mij niet uit. Maar in Riptide heb je in het eerste hoofdstuk voornamelijk Jungle. Met een bootje of auto kun je je sneller transporteren, maar je sfeer is er niet echt. Ook hier heb je steeds het “Been There, Done That” gevoel, dit blijft hangen en stoort na een tijdje. Het tweede hoofdstuk van de game bevat een grote stad, maar dat deel mist (net als in de vorige game) de vrijheid van verkennen, rijden en ontdekken. Ik had gehoopt dat ze juist de vrijheid in Riptide meer hadden uitgebreid.

deadisland-riptide-all-all-screenshot-003

Toch heeft de game een toffe Co-Op modus, deze ontbrak in de vorige game. De co-op modus geeft je ruimte om nauw samen te werken waardoor je soms beter door enkele zwaarbevolkte zombiegebieden kunt doorkruisen. De samenwerking tussen een of meerdere teamgenoten is een  stuk verbeterd en het samenwerken is belangrijker dan in de vorige game.

Dead Island Riptide is een leuke game die een verlengde is van deel 1, vind je die cool? Dan kun je deze blind aanschaffen. Toch hoop ik dat de makers met het volgende deel meer vernieuwen, het concept van zombies op een tropisch resort is cool en tof maar hier kan veel meer uitgehaald worden dan nu met Riptide is gedaan.

Dead Island Riptide is gerecenseerd op de Xbox 360, en ligt nu in de winkels voor zowel Xbox 360 als PlayStation 3 en PC.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

1 gedachte over “Recensie: Dead Island Riptide (Xbox360, PS3, PC)”

Plaats een reactie