Recensie: Dead Survivors (David Bruckner, 2012)

In Dead Survivors heeft een verschrikkelijk virus de bewoners van een stad veranderd in zombies. Een kleine groep overlevenden, onder leiding van Chris, een soldaat cq martial-arts specialist, verschuilt zich in de leegstaande gebouwen van de stad. Zo proberen ze te ontkomen aan de zombies die opzoek zijn naar mensenvlees. Onderweg krijgen ze ook nog te maken met een groep militanten onder leiding van een sadistische soldaat die de groep overlevenden gevangen neemt. Na een geslaagde vluchtpoging komt de groep bij een verlaten herenhuis waar ze het antwoord vinden over de oorsprong van het virus.

Waarschijnlijk klinkt deze synopsis je bekend in de oren. En dat is het grote probleem met Dead Survivors, alles komt zo bekend voor en is al zo vaak gedaan in andere films en ook nog eens zoveel beter! Sommige scènes lijken regelrecht een kopie te zijn uit 28 Days Later of uit Resident Evil. Vooral van de laatste film heeft Dead Survivors erg veel van weg. Soms heb je zelfs het idee dat je naar een beta versie van de computergame zit te kijken! Erg jammer, hiermee slaat regisseur David Bruckner de plank volledig mis.

Met de sfeer en special effects zit het in Dead Survivors gelukkig goed. Camerawerk is prima en ook de locaties zijn erg gekozen. Maar dan de acteerprestaties, ik heb zelden acteurs zo houterig zien spelen. Tenenkrommende oneliners waar de regisseur enige komedie elementen wil inbouwen, zijn geheel overbodig en ronduit slecht! En als de dialogen dat ook nog worden nagesynchroniseerd van het origineel Duits naar het Engels en dit gewoon zonder emotie wordt opgelezen dan is het erg moeilijk om geboeid te blijven kijken.

Ik had liever gehad dat ze de film gewoon in het origineel Duits hadden uitgebracht. Zoveel Duits-talige zombiefilms zijn er niet en dan het dit misschien een prima toevoeging kunnen zijn aan het Europese horrorgenre. Nu verzuipt de film als Engelstalige film tussen de massa no-budget films die er tegenwoordig uitkomen.

Waar Dead Survivors een hommage had moeten worden aan het virus-uitbraak/zombiegenre, is de film niet meer geworden dan een campy ripoff vol slechte acteurs, foute oneliners en een zeer voorspelbaar verhaal. Ik adviseer om gewoon lekker Resident Evil weer eens te spelen en 28 Days Later weer eens in de DVD-speler te stoppen in plaats van Dead Survivors te gaan kijken.

Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie