Recensie: Dracula – The Dark Prince

Als er één verhaal is dat door de jaren veel verfilmd is, is het wel Bram Stoker’s Dracula. Als sinds Nosferatu uit 1922 gebruiken (en misbruiken) regisseurs het verhaal en de ene keer gaat dat met meer respect voor het boek dan de andere. Ook in 2013 kwam er weer een Dracula-film uit en ook begon er een tv-serie over hetzelfde personage. Het jaar daarvoor was het cultregisseur Dario Argento die met een 3D-versie het aloude verhaal nieuw leven in probeerde te blazen en daar heimelijk in faalde.

Dracula Prince of Darkness

Zullen de makers van ‘Dracula: The Dark Prince‘ (En dus niet ‘Dracula: Prince of Darkness‘ zoals op de cover van de DVD staat) ons Argento’s debacle kunnen doen vergeten met deze nieuwe versie? En zullen ze trouw blijven aan het verhaal?

Deze twee vragen kunnen we beide beantwoorden met een volmondig ‘Nee!’ De film start met een soort van geanimeerde herhaling van het begin van ‘Francis Ford Coppola’s Dracula‘ en deze is nog best fraai gedaan. Maar daarna neemt het verhaal een totaal andere wending en blijkt al snel dat we hier naar een totaal ander product kijken. Het lijkt wel of de makers proberen in te haken op de populaire duistere sprookjesverfilmingen en tegelijkertijd ook een graantje mee proberen te pikken van eveneens populaire fantasy films en series als ‘Lord of the Rings’ of ‘Game of Thrones’. Alleen door het ontbreken van budget, een fatsoenlijk script en dito acteurs heb je eerder het idee dat je naar een afgekeurde aflevering van ‘Xena: Warrior Princess’ kijkt.

dracula-helsing

Slechte CGI-kastelen, een piepschuimen troon, een hoogblonde Dracula, houterige vechtscènes, knullig uitziende wapens en een Leonardo Van Helsing (de Italiaanse neef van Abraham?) die eruit ziet als een soort van middeleeuwse piraat. Dat terwijl die laatste nota bene door John Voight, de enige acteur van naam in deze film, gespeeld wordt. Dat zijn slechts een paar dingen die je kunt verwachten van dit gedrocht. En dan hebben we het nog niet eens over het verhaal waar dit keer een heilig wapen, Abel en Kain en hun afstammelingen bij gesleept worden.

Sterren: 2 / 5

Laten ze alsjeblieft stoppen met het verfilmen van deze klassieke verhalen als het op deze manier gaat, dit was werkelijk een opgave om uit te kijken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Dracula – The Dark Prince”

Plaats een reactie