Recensie: Fright Night 2 – New Blood (2013)

Eind 2013 vonden we de trailer en beschrijving van Fright Night 2 dachten we eigenlijk dat het een goedkope ripoff-remake zou zijn van de remake van Fright Night (2011). Zelfde personages, zelfde types, een stiekeme vampier en een mislukte monsterjager. En toch geef ik Fright Night 2 net een voldoende.

Sexy professor Gerri Dandridge verandert ’s nachts in een bloeddorstige vampier en lokt uitwisselingsstudenten in haar web van lust en lijden. Gerri is van plan om het bloed van Charleys ex-vriendin Amy, een ‘volle maan maagd’, te drinken en er vervolgens in te baden. Charley en ‘Evil’ Ed moeten dit zien te stoppen. Met de hulp van Peter Vincent, een vampierjager, hopen ze Amy te kunnen redden van een lot dat erger is dan de dood.

Fright Night 2 New BloodNu is de vampier niet buurman Jerry Dandridge, maar professor Gerri Dandridge (Jaime Murray) die in Roemenië dood en verderf zaait. Haar personage is gebaseerd op een kruising tussen Elizabeth Báthory en Vlad Dracula. Nu weten we allemaal de legende van Dracula, maar de Hongaarse gravin Báthory was mogelijk in het echte leven gruwelijker. Ze geloofde – aldus de verhalen – in de eeuwige jeugd door te baden in het bloed van jonge meisjes. Hoeveel meisjes ze precies tijdens haar leven (1560 – 1614) heeft vermoord is niet bekend, maar genoeg om ermee in het Guinness Book of Records te staan als moordenares met de meeste doden.

De film volgt inderdaad redelijk het standaard verhaal: Niemand gelooft Charley Brewster (Will Payne), behalve zijn vriend Ed (Chris Waller) en ze besluiten Ghosthuster Peter Vincent (Sean Power) in te schakelen. Echter blijkt hij in werkelijkheid een mietje. Qua overlevenden is de film gelukkig niet 1-op-1 hetzelfde en voegt de nieuwe setting in Roemenië een prima sfeer toe. Het acteerwerk is ook wel aardig; Sean Power is een verschrikkelijk slechte Peter Vincent, de rest doet goed hun best.

Misschien is deze film nog het beste te omschrijven als een ‘based on Fright Night (1985). Want het is geen vervolgt op of heeft enige andere connectie met één van de eerdere drie Fright Night-films. Er is dan wel weinig aandacht besteed aan het verhaal, de goede productie heeft wel geresulteerd in een heerlijk simpele film die je gewoon tot het einde uitkijken.

Fright Night 2 (Eduardo Rodriguez, 2013) is te verkrijgen op dvd.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie