Recensie: The Girl On The Train (Tate Taylor, 2016)

In The Girl On The Train maken we kennis met Rachel Watson (gespeeld door Emily Blunt). Ze reis dagelijks met de trein van haar woonplek in een buitenwijk van New York naar het centrum. Tijdens haar treinreis staart ze naar buiten. Kijkend naar de huizen en de mensen die er leven. Vooral één koppel heeft haar aandacht, Megan en Scott Hipwell. Ze lijken het perfecte stel met een perfect leven. Iets wat Rachel ook ooit had. Ze gaat helemaal op in het koppel en wordt woedend wanneer ze Meghan op een dag met een andere man ziet staan. Ze wil haar confronteren maar dan verdwijnt Meghan opeens spoorloos. Wat is er gebeurd? En wat heeft Rachel hiermee te maken?

The Girl On The Train is gebaseerd op de gelijknamige roman en bestseller van Paula Hawkins die in 2015 uit kwam. Emily Blunt kruipt in een rol waarin je haar nog niet eerder gezien hebt. Rachel is een zielige en jaloerse vrouw die naar alcohol grijpt om haar pijn te verzachten. Ze stalkt dagelijks haar ex-man Tom en zijn nieuwe vrouw Anna en verliest zich totaal in haar fantasie rondom Megan en Scott Hipwell. Het is bijna te pijnlijk om naar te kijken. Als kijker schaam je je voor Rachel. Complimenten voor Emily Blunt die zonder moeite overschakelt van de rol van heldin (Edge of Tomorrow) en badguy (The Huntsman) naar loser.

Als we Emily mogen geloven dan was dit haar meest uitdagende rol tot nu toe. Dat zegt veel aangezien ze al een indrukwekkend aantal films op haar CV heeft staan, waaronder het Mexicaanse drugskartel drama ‘Sicario’. Naast een persoonlijke ‘downgrade’ werd ook haar uiterlijk aangepast. Emily werd namelijk ‘te mooi’ gevonden voor de rol van Rachel.
The girl on the train
De getormenteerde ex-man wordt gespeeld door Justin Theroux. Die ken je misschien wel van Zoolander en Wanderlust. Of anders als de man van Jennifer Aniston. Ook hier weer complimenten. In deze film komt goed tot uiting hoe veelzijdig Theroux als acteur is.
Andere rollen zijn weggelegd voor Luke Evans (The Hobbit, Dracula en High Rise) Rebecca Ferguson (Mission Impossible) en Haley Bennett die al eerder rolletjes had in The Equalizer en Hardcore Henry. Oh en Lisa Kudrow uit Friends komt nog even voorbij.

The Girl On The Train is mysterieus en een beetje vreemd. Een beetje te vergelijken met het sfeertje uit de film ‘Gone Girl’. Je hebt in ieder geval niet het ‘been there done that seen the movie’ gevoel. In het eerste deel wordt je totaal meegezogen in het leven van Rachel. Aan de ene kant heb je medelijden, aan de andere kant irriteert het je dat ze constant de verkeerde beslissingen neemt. En niets doet om haar leven weer op de rails te krijgen. Dat stuk duurt eigenlijk nét iets te lang. Maar gelukkig wordt het daarna spannend. En krijg je ook een kijkje in het leven van de andere karakters. Je wordt een paar keer op een dwaalspoor gezet en het einde blijft vrij onvoorspelbaar, tot vlak voor het einde. Dan kun je inmiddels wel raden wat er aan de hand is.

The Girl on the Train

The Girl On The Train is een spannende thriller die vanaf 6 oktober in de bioscoop te zien is. Zeker een aanrader.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie