Recensie: Holy Ghost People

Reli-horrorfilms kunnen best goed zijn, maar soms grijpt het ook net mis. Holy Ghost People is zo’n geval, het is slechts een middelmatige reli-thriller geworden. Het is een nieuwe film van The Butcher Brothers, de makers van The Hamiltons, The Thompsons en The Violent Kind. Misschien dankzij deze eerdere titels dacht ik dat de film een flinke dosis horror zou bevatten.

holy-ghost-peopleDe zus van Charlotte is spoorloos verdwenen. Ze vraagt Wayne, een oorlogsveteraan met een drankprobleem, haar te helpen om haar zus terug te vinden. Het enige dat Charlotte weet, is dat haar zus zich had aangesloten bij een kerkgenootschap in de bergen. Daar aangekomen blijkt van zuslief geen spoor. Heeft de leider van het genootschap, de jonge en charismatische Brother Billy, soms iets te verbergen? Charlotte en Wayne sluiten zich bij de sekte aan, om te onderzoeken wat ze te verbergen hebben. Achter de façade van vroomheid en vriendelijkheid van deze Church of One Accord gaat namelijk een gruwelijk geheim schuil…

Helaas, in die zin komt Holy Ghost People in de buurt van Kevin Smith’s Red State. Beiden betreden een sekte, brengen er een ‘ontvoering’ en een flinke dosis geweld in. Een sterke kerkelijk leider die zijn volgelingen alles laat geloven. Maar nergens wordt het bovennatuurlijke aangeraakt.

Holy Ghost - Exclusive SXSW Trailer (HD)

Holy Ghost People zou misschien beter Billy’s Holy People kunnen heten. Horrorliefhebbers kunnen deze film beter links laten liggen, want naast het matige verhaal is ook het acteerwerk niet fantastisch.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie