Recensie: I Trapped the Devil (Josh Lobo, 2019)

Imagine Film Festival
Het Imagine Film Festival 2019 is begonnen, de eerste films zijn op de grote doek van het Eye Amsterdam vertoond. Michel Bonset van De Nachtvlinders is erbij en doet verslag: I Trapped the Devil van Josh Lobo.


Een onaangekondigd bezoek aan zijn broer, komt Matt en zijn vrouw Sarah duur te staan. De wat verwilderde broer beweert namelijk dat hij de Duivel in zijn kelder heeft opgesloten en is er van overtuigd dat iets of iemand hem komt halen.

Drie mensen, één huis en een Duivel in de kelder (of niet? Of wel?) is het genoeg om een spannend verhaal te vertellen? Want de crux is natuurlijk: heeft de man echt Satan opgesloten in zijn kelder of niet en is hij in de war. Is dat genoeg verhaal voor een speelfilm? Het antwoord is zo gevorkt als de tong van Beëlzebub zelf, want I Trapped the Devil  is voor 70% superspannend en 30% te lang.

De film leunt heel erg op spanning en suspense en gaat niet voor goedkope schrikeffecten of ingewikkelde plottwists en dat betekent dat broeierige muziek en acteurs al die spanning moeten genereren waar het plot hen misschien wat in de steek laat. Dat resulteert dat iets te vaak in intens staren naar elkaar of naar de afgesloten deur in de met rood licht doordrenkte kelder.

Door de laatste 20 minuten wordt de film toch een aanrader en een toonbeeld van minimalistische suspense, maar ook bij deze film is geduld weer een schone zaak.

I Trapped the Devil is te zien tijdens het Imagine Festival op 18 april om 11.50 in Eye te Amsterdam.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie