Recensie: Knights of Badassdom (Joe Lynch, 2013)

Knights-of-BadassdomZin in een heerlijke komische horrorfilm die letterlijk de draak steekt met fantasygeeks? Dan zou je Knights of Badassdom eens kunnen opzetten.

Eric (Steve Zahn), Joe (Ryan Kwanten) en Hung (Peter Dinklage) zijn drie boezemvrienden die naar het grootste LARP-evenement in Amerika zijn gekomen, waar talloze nerds verkleed als ridders, tovenaars en elfjes de strijd aan gaan met elkaar. Wanneer het drietal per ongeluk een eeuwenoude demoon oproept, verandert het fantasiespel in een ware overlevingsstrijd waarbij de lijken zich opstapelen! Kunnen de ‘knights of badassdom’, zoals de drie vrienden zichzelf noemen, de wereld redden van het Kwaad?

In 2011 toen de eerste trailer van Knights of Badassdom werd vertoond op de Comic-Con, keken alle geeks uit naar deze film. Ik denk dat ze inmiddels teleurgesteld zijn. Want waar de film toen een ode leek te worden aan de geeks, worden ze in het resultaat afgeslacht door de vele clichés. Ze houden van metal, kunnen niet omgaan met vrouwen, hebben allemaal een-of-andere tik, ect.

Toch zijn de volle 70 minuten het kijken waard en dit met name door de cast; Steve Zahn, Peter Dinklage, Ryan Kwanten, Summer Glau en Jimmy Simpson zetten zeer goed spel neer. Niets overtreft de finale scene waarin metal, horror, LARP, demomen, balads en magische objecten tot een explosieve eindstrijd komen.

Knights of Badassdom voelt als een afgeraffelde productie en is toch een prima tussendoortje. Het had alleen zoveel meer kunnen zijn als regisseur Joe Lynch zijn werk had kunnen afmaken, hij doet zelf afstand van het eindproduct.

Knights of Badassdom - Red Band Trailer #1
Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie