Recensie: Konferensen – Saaie teambuildingsessie mondt uit in bloederig tafereel

Dit keer doen de Zweden een poging een slasherfilm te maken. We weten dat er goede en spannende thrillers uit Scandinavië komen maar of dat ook geldt voor dit genre? Wat begint als een redelijk komische film met grappig personages, mondt al snel uit in een onvervalste slasher, die precies doet wat je van het genre verwacht. In een mix van humor en spanning en met een verhaallijn dat over fraude gaat, verrast de film best wel al is het verder niet heel veel nieuws onder de zon.

Er komt een nieuwe winkelcentrum en Lina (Katia Winter) en haar collega projectontwikkelaars gaan op een teambuildinguitje om de deal te vieren en de plannen verder uiteen te zetten. De lokale bevolking is echter niet zo blij met de komst ervan, en het vakantiepark dat de projectontwikkelaars en de gemeentewerkers ontvangt, heeft zich de woede van de mensen uit de buurt op de hals gehaald. Maar al snel blijken er dingen niet te kloppen en neemt de achterdocht toe. Lina is er door persoonlijke omstandigheden even tussenuit geweest en in haar afwezigheid zijn rare dingen gebeurt. Maar dan vallen de eerste doden en blijkt de seriemoordenaar ook nog een masker van de plaatselijke mascotte van het vakantiepark te gebruiken.

Konferensen is gebaseerd op een boek van Mats Strandberg, een succesvol horrorauteur. De vraag is: hoeveel van het materiaal gaat over de personages (het lijkt er op dat Lina het belangrijkste is) en hoeveel beslaat de moordpartij? Er zitten verder grappige personages in de film, die de soms zo kenmerkende Scandinavische humor hebben. De moorden zien er best goed en goor uit en de mix van alles werkt redelijk goed al voelt het soms ook wel wat onevenwichtig. De film bewandelt geen nieuwe paden, omzeilt ook niet de welbekende clichés maar doet wel wat je van een slasherfilm mag verwachten. Natuurlijk is het een ode aan wel bekende films als Friday the 13th en Halloween en dat doen de Zweden best goed. Nu Halloween er aan zit te komen, kun je deze film best opzetten.

The Conference | Official trailer | Netflix
Sterren: 3.0 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie