Recensie M3GAN: Is dit de nieuwe rivaal van Chucky?

M3GAN - pop uit James Wan-film

M3GAN is de nieuwste horrorfilm van Blumhouse Productions. Er staat een goed team achter deze film zo is het verhaal geschreven door James Wan in samenwerking met Akela Cooper. James Wan staat nu al voor een lange tijd bekend in de horrorwereld. Veel van zijn grote titels als de Insidious en Conjuring serie zijn dan ook moderne horrorklassiekers geworden.

In de film M3GAN geven Wan en Cooper hun draai aan een al te bekende horrorklassieker: de moordpop. Speelgoedontwikkelaar Gemma neemt na de dood van haar zus, diens dochter Cady in huis. Gemma weet zich niet snel aan te passen naar haar rol als opvoeder. Tot ze beseft dat haar nieuwe speelgoedontwerp haar hier mee zou kunnen helpen. Een pop genaamd M3GAN, dit staat kort voor Model 3 Generatieve Android.

In het begin lijkt de band tussen Cady en M3GAN goed te verlopen totdat M3GAN de neiging krijgt om Cady tot het uiterste te beschermen. Haar drang om Cady te beschermen zal door niets en niemand worden gestopt. In dit opzicht heeft de film iets weg van de Chucky reboot welke een paar jaar geleden uitkwam. Wat de fikm ook goed doet zijn de grappige en een paar meer emotionele momenten. Ronny Chieng als David, de eigenaar van het speelgoedbedrijf zet zijn rol erg satirisch neer en laat je meerdere keren lachen.

m3gan en de hoofdrolspeelsters

Kijken of overslaan?

Waar de film helaas tekortschiet is de daadwerkelijke horror. M3GAN heeft de neiging om niet de complete impact van de gruwelijkere scenés te laten zien, in plaats daarvan knippen ze altijd te vroeg weg om door te gaan naar de volgende scené. M3GAN is dan ook in mijn mening geen enge horrorfilm. Ook het einde van de film weet niet iets bijzonders toe te voegen om het verhaal lang in je geheugen te laten blijven. Het onderliggende thema van onze afhankelijkheid naar technologie wordt naarmate het verhaal verder gaat door de film verloren. Het verhaal valt ook uit elkaar wanneer je er langer over nadenkt.

Wat M3GAN daarentegen wel biedt is een film die de kijker voor de hele tijd vermaakt. Als je naar een film toe wil gaan die je gewoon lekker kan wegkijken dan biedt M3GAN dat zeker. Ik zou M3GAN zeker aanraden voor mensen die niet heel erg van de gruwelijke horrorfilms houden en in plaats daarvan gewoon een leuke horrorfilm willen kijken zonder te diep na te denken. Helaas biedt M3GAN niet iets meer dan dat. Dit is oprecht jammer, want met iets meer werk had dit de introductie kunnen zijn van een nieuw horroricoon.

Sterren: 3.0 / 5

M3GAN draait vanaf 5 januari in de Nederlandse bioscopen. We horen graag wat jij er van vond!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie M3GAN: Is dit de nieuwe rivaal van Chucky?”

  1. Ik ben hier gisteren naar toe geweest. Ik vond het een zeer vermakelijke film maar hij had inderdaad wat heftiger gekund. Toch heb ik mij geen moment verveeld. James Wan strikes again 🙂
    Er gaan trouwens geruchten dat er meer expliciete content bestaat die voor de PG-13 rating gesneden of overnieuw opgenomen moest worden. Wie weet komt die nog eens in een extended versie uit op schijf of streaming.

    Beantwoorden

Plaats een reactie