Recensie: Maggie (Henry Robson, 2015)

In een semi post apocalyptische wereld vindt Wade (Arnold Schwarzenegger) na enkele weken zijn dochter Maggie (Abigail Breslin) terug in een ziekenhuis. Het blijkt dat ze het slachtoffer is van het zombievirus dat over de wereld heerst. Wade besluit zijn dochter mee naar huis te nemen waar ze haar laatste dagen door kan brengen omdat ze langzaam veranderd in een zombie, wetende dat hij rekening moet houden met de naargeestige afloop en die keuzes die hij dan zal maken.

maggie-bluraySchwarzenegger is natuurlijk geen onbekende in het semi-horrorgenre. Met rollen als The Terminator en in End of Days heeft hij al wat ervaring met dit genre. Toch zie ik hem liever in deze over the top actiefilms dan in dit soort horrordrama’s. De film heeft het tempo van een schildpad op vakantie. Het verhaal wordt in den treure uitgerekt en verteld zonder ergens verrassend en spannend te zijn. Ik heb nog nooit zo’n slaapverwekkende horrorfilm gezien als Maggie.

Schwarzenegger en Breslin doen hun uiterste best om nog iets van die hopeloos geval te maken, maar weten geen raad met de personages en het script. De voor zijn dochter vechtende vader, de dochter die puberend nog wat van haar laatste dagen probeert te maken. Het is allemaal zo uitgekauwd en voorspelbaar.
a-still-from-the-movie-maggie-with-arnold-schwarzenegger-and-abigail-breslin
Het einde van de film zie je al vanaf minuut 1 aankomen, dus ook daarvoor hoef je de film niet uit te zitten. Wil je bloed en gore? Ook dan kom je van een koude kermis thuis.

Hollywood, doe me een lol en maak dit soort films nooit meer! Maggie is te koop op Blu-ray en DVD.

Sterren: 1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: Maggie (Henry Robson, 2015)”

 1. Ik deel de mening van Sander. De film heeft inderdaad trage momenten. Maar het acteerwerk van Schwarzenegger en Braislin zijn toch m.i goed te noemen.
  Persoonlijk vond ik de uitzonderlijke benadering van het zombie genre gedurfd en mooi uitgevoerd.

  Vind eerlijk gezegd de recensie wat te kort door de bocht. Wellicht had je de visie van de regisseur wat meer mogen benaderen en uiteen te zetten.

  Beantwoorden
 2. Ik vond het ook meer een gewoon drama dan horror inderdaad. Het valt me nu pas op dat deze actrice ook in Scream Queens speelt! Wel leuk dat Schwarzenegger nog actief is als acteur.

  Beantwoorden
 3. Wil deze film nog steeds graag zien. Maar toen er meer informatie van de film kwam, werd er al verteld dat het voornamelijk een Drama film zou zijn met horror/thriller thema. Dus had wel verwacht dat het een langzame film zou zijn. Maar toch ga ik hem nog wel aanschaffen en bekijken 🙂

  Beantwoorden
 4. Heb de film gisteren gezien bij Pathé Thuis. Wat ben ik blij dat ik de dure blu-ray steelbook niet heb gekocht. Het is niet de slechste film ooit gezien, maar had er zeker meer van verwacht 🙂 Maar neem toch wat woorden terug van mijn vorige reactie. Hij is soms echt te langzaam, had wel het wel langzaam verwacht maar niet zo traag :p
  Maar was geen slechte prestaties van de acteurs/actrices. Arnold heeft ook zijn rol goed neergezet.

  Beantwoorden

Plaats een reactie