Recensie: Monster Brawl (Jesse Thomas Cook, 2012)

Regisseur Jesse Thomas Cook is zelf echt een horrorfan. Waarschijnlijk heeft hij een keer met een stel vrienden in half dronken toestand het verhaal bedacht voor Monster Brawl, wellicht zelfs op de achterkant van een bierviltje. Want het verhaal is o zo flinterdun. Maar Monster Brawl bewijst dat je helemaal geen groot budget en een duur script nodig hebt om een erg leuke en toffe horrorfilm te maken.

“It’s the Fight of the Living Dead!” Acht bekendste en gewelddadigste klassieke monsters uit de filmgeschiedenis vechten in een wedstrijd op leven en dood.  Dit alles speelt zich af op een verlaten vervloekte begraafplaats totdat er uiteindelijk maar een over is! Cyclops, Swamp Gut, Frankenstein, Werewolf, Zombie Man, Witch Bitch, Lady Vampire en The Mummy zullen het tegen elkaar opnemen in dit epische gevecht!

Monster Brawl blijkt een heerlijk vermakelijke film! Hoe simpel het idee ook is, het idee is erg leuk uitgewerkt. Alles is heerlijk over-the-top en lekker sarcastisch. Net of je naar een American Wrestling wedstrijd zit te kijken. Inclusief commentators en bikinimeisjes! Daarnaast heeft de film een toffe voice-over die de monsters aankondigd en de death-combo’s vernoemd. Dit is ingesproken door Lance Hendriksen (Aliens, Near Dark, The Terminator). Verder zien we beoorlijk wat Amerikaanse Worstelaars voorbij komen in de film. De special-effects zijn prima en erg goed gedaan, gezien het budget. Kijk vooral nog even naar ‘de Making of’ op de DVD. Wat tof is om te zien is dat de acteurs overdag de set staan te bouwen en ’s avonds een rol spelen in de film (een enkele zelfs drie personages!).

Monster Brawl heeft overigens al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept op diverse horror en fantasyfestivals rond de wereld. Jesse Thomas Cook toont hier met zijn tweede volledige film dat hij een veelbelovend filmregisseur is met veel creativiteit. Hij maakt van Monster Brawl echt een horrorfilm voor de fans! Houd je niet van de vroegere Universal Monsterfilms, dan is deze film niks voor jou. Spannend is hij nergens, realistisch totaal niet, bloederig zeker wel, maar enorm leuk!

Monster Brawl is nu verkrijgbaar op DVD.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

5 gedachten over “Recensie: Monster Brawl (Jesse Thomas Cook, 2012)”

  1. OK, ik heb wisselende dingen over deze film gehoord.. veel negatief ook.. maar nu ik dit zo lees ga ik em toch maar es kijken.. ..ik ben dol op de klassieke Universal monsters! 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie