Recensie: Monsters – Dark Continent (Tom Green, 2014)

In 2010 maakte de low budget scifi/horrorfilm ‘Monsters’ van Gareth Edwards enorm veel indruk, en vorig jaar maakte deze regisseur dat wederom met Godzilla. Echter ‘Monsters: Dark Continent‘, het vervolg op zijn fantastische debuut, is ondermaats.

Monsters-Dark-ContinentTien jaar na de gebeurtenissen uit Monsters hebben de reusachtige buitenaardse wezens zich verspreid over de wereld. Op verschillende plekken zijn nu geïnfecteerde zones. Ook het Midden-Oosten is overspoeld met de inktvisachtige monsters. Het Amerikaanse leger voert grootschalige bombardementen uit, maar het kan de opmars van de aliens niet stoppen. Wanneer vier militairen vast komen te zitten in de geïnfecteerde zone, moet het team van sergeant Frater een reddingsmissie op touw zetten. De soldaten beginnen aan een levensgevaarlijke tocht, dwars door het duistere hart van het monstergebied. Maar de gigantische buitenaardse wezens vormen niet het enige gevaar…

Regisseur Tom Green schreef samen met Jay Basu het script voor deze scifi/drama/actiefilm. De passie die je in de details van Edwards zag, worden hier verkracht door zo groot mogelijk monsters. De spanning die je vier jaar geleden voelde voor het onbekend, wordt hier ingeruild voor de actie in een oorlogsgebied.

Het acteerwerk is een van de gebieden waar nog wel punten zijn gehaald. Sam Keeley zet zijn rol als Michael Parkes erg sterk neer, zeker naast de ook goed spelende en meer ervaren Johnny Harris als Noah Frater. De special effects worden minder vaak ingezet dan bij deel 1, maar ze zijn wel van hoge kwaliteit.

monsters-2-still
‘Monsters: Dark Continent’ is direct verschenen op DVD/Blu-ray. Het jammer om te zien dat deze film zo ver van het origineel staat.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Monsters – Dark Continent (Tom Green, 2014)”

  1. Hoewel ik Monsters (2010) een geweldige film vond, hadden er toen meer monsters in mogen zitten van mij, ook grotere. En meer actie vond ik ook niet een slecht idee. Maar gezien het lage budget was dat natuurlijk lastig. Ik denk dat ik mij prima vermaak met deel 2 🙂

    Beantwoorden
  2. Had deze dvd gewonnen. Ik blij want vond deel 1 uit 2010 echt een zeer geslaagde film. Maar wat baalde ik van dit deel. Heb hem met moeite uitgekeken. Geef mij maar het low budget 1ste deel!

    Beantwoorden

Plaats een reactie