Recensie: Neighbor (Robert A. Masciantonio, 2009)

America Olivo (Friday the 13th, Bitch Slap) is een sexy psychopate die zonder reden huizen binnendringt en mensen doodmartelt. Nu heeft ze haar zinnen gezet op Don en zijn vrienden. Don heeft een geïsoleerde studio in zijn kelder waar hij en z’n vrienden muziek maken en opnemen en die komt natuurlijk mooi van pas voor wat serieus bloederig martelwerk. Eén voor één lopen Don en zijn vrienden in haar val.

Waarom Don en zijn vrienden slachtoffers worden is compleet onduidelijk, net zoals de beweegredenen van de psychopaat. Misschien wel omdat ze geen minder interessante of  sympathieke groepje vrienden kon vinden in haar buurt.

Neighbor springt schaamteloos in op het tortureporn subgenre en brengt een aantal zeer smakeloze en bloederige scenes ten tonele. Knieschijven worden hardhandig verwijderd, in gezichten gezaagd en zelfs een penis wordt bloederig onderhanden genomen. Maar echt impact heeft het nergens want het acteerwerk laat behoorlijk te wensen over, vooral tijdens de martel scenes lijken de acteurs zich geen raad te weten of hoe ze precies moeten reageren op de meest pijnlijke situaties. Wel moet gezegd worden dat de getoonde gore effecten soms best goed gemaakt zijn.

Ook hoofdrolspeelster America komt totaal niet over als sadistische seriemoordenaar en de meest pijnlijke scene heeft dan ook niks met haar martelingen te maken maar met haar acteerwerk als ze zich per ongeluk in haar vinger snijd en vervolgens moet doen geloven dat ze hier compleet overstuur van raakt. De scene brengt meer emoties los in de kijker dan alle martelingen in de film samen, helaas om de verkeerde redenen.

Tijdens de film worden we een paar keer op het verkeerde been gezet door de bekende “het was maar een droom” wending, en ook de droom in de droom wordt weer eens van stal gehaald. Zoals wel vaker in horrorfilms levert dit geen onverwachte twist op maar een goedkope manier om meer narigheid op de kijker los te laten.

Ik had al niet veel op met het “torture porn” genre en Neighbor verandert daar helemaal niks aan.

Net zoals de Some Guy who Kills People dvd van dezelfde Excesso label loopt ook dit beeld niet helemaal soepel en is er zelfs wat interlacing te zien, iets wat we niet vaak meer zien tegenwoordig. Ook prijkt op de hoes een label met “Unrated Directors Cut”, en de film is uncut maar op IMDB is niks terug te vinden over het bestaan van een Director’s Cut, gewoon een stukje marketing dus.

Official NEIGHBOR Trailer
Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Neighbor (Robert A. Masciantonio, 2009)”

Plaats een reactie