New Kids Nitro: Lachen, gieren, brullen en zombies!

new kids nitro
Wederom beleven Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie veel vrolijke avonturen in het gehucht Maaskantje. Nu echter krijgen ze het aan de stok met de grote concurrent: de hangjeugd van Schijndel. Deze vete loopt al jaren en wanneer de twee groepen elkaar weer treffen kunnen ze dit niet over hun kant laten gaan. Van uitdagen, schelden, knokken en tot een heuse straatrace moet uiteindelijk duidelijk maken wie de baas is daar in Brabant. Beide groepen moeten echter gaan samenwerken wanneer een mede-Brabo het slachtoffer wordt van Friese Zombies!

Nu werden we al eerder getrakteerd met de onderbroekenlol van deze Brabantse gabbers in de tv-serie en ook eerder in een film. Toch vond Reinout Oerlemans’s Eyeworks het nog niet voldoende en kondigde, na het succes van de eerste film vorig jaar, al snel een vervolgfilm aan. Is dat niet een beetje te veel van het goede?

Nee, absoluut niet. Sommige mensen zullen aanstoot geven aan de harde grappen over homo’s, mongolen, Brabanders en natuurlijk Friezen maar dit gebeurt zo overdreven dat je wel de humor er van moet inzien. Alle clichés rond de betreffende groepen paseren de revu. Maar ook de eigen groep wordt natuurlijk niet geschuwd. Gabbers waren nog nooit zo aso en leeghoofdig als deze gasten. Als ex-gabber zie ik er zeker de lol van in.

Het budget van Nitro ligt beduidend hoger dan Turbo gezien de special effects en de schaal waarop alles gebeurt. De explosies zien er voor Nederlandse begrippen erg stijlvol uit en wat betreft de zombies: ja dit zijn wel echt zombies! Klasiekie zombies wel te verstaan. Eng word het nergens maar het is wel weer eens fijn om om zombies te kunnen lachen.

New Kids Nitro

New Kids Nitro trekt alles uit de kast om het succes van de eerste film te overtreffen. Of mensen nog niet moe zijn om de moderne Dik Trom achtige taferelen van de hangjeugd van Maaskantje wederom in een bioscoopfilm te zien valt denk ik wel mee. Er is tenslotte op het moment weinig leuks in de bioscoop. 😉 Maar of we volgend jaar een deel 3 zullen zien…

Koop New Kids Nitro via Bol.com

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

10 gedachten over “New Kids Nitro: Lachen, gieren, brullen en zombies!”

 1. Welke producer wil zich tot dit niveau verlagen.
  Je kan wel zien dat er weer een ding belangrijk is.
  Euro tekens in zijn ogen en hersenen.
  Je moet het maar willen.
  Gr. Klukje

  Beantwoorden
 2. Ik heb voor de vorige film echt mijn best gedaan om New Kids leuk te vinden… Is helaas niet gelukt en ik denk zeker te zijn dat ik zeker weet dat ik ook deze film ga skippen :s

  Beantwoorden
 3. Mijn ‘probleem’ met New Kids is vooral dat het m.i. gewoon niet grappig genoeg is. De oer-Hollandse aso-in-joggingpak is natuurlijk een schitterend type om op de hak te nemen. Flodder en de strip Haagse Harrie waren aardige pogingen, maar New Kids komt tot nu toe het dichtste in de buurt. De typetjes zijn overtuigend neergezet, nu de grappen nog..

  Beantwoorden
 4. Ik vond deel 1 nog wel leuk, ik heb die zelfs nog op dvd gekeken maar Nitro vond ik echt te veel van het goede. Ruzie met schijndel, slaat opeens die komeet in met die melk gevende koeien waar men dan zombies van wordt en dan Richard die maar blijft schreeuwen. New Kids is vooral grappig wanneer het alleen gaat om de New Kids. Keep it simple.

  Beantwoorden
 5. Ik vond de film juist wel leuk. Bij Nederlandse films ga ik er eigenlijk altijd vanuit dat het bagger is. Daardoor viel deze film dan ook wel weer mee. Ik hou zelf best van harde grappen maar ik hoef de serie bijvoorbeeld ook niet elke week te zien. Gewoon af en toe. Dan blijft het ook echt leuk.

  Beantwoorden
 6. Net als bij Turbo weer genoten 🙂 Ondanks de zombies (die er idd goed uitzagen), vind ik het eerste deel wel beter. Dat was een soort van climax na de serie. Nu hebben we een jaar niets van ze gezien en komen ze weer met deels hetzelfde (grove humor, zinloos geweld, dat taaltje, enz.), maar ook met zombies en wat absurde momenten die los staan van hun bekende stijl. Erg vermakelijk weer en goed dat ze niet (helemaal) voor een tweede Turbo zijn gegaan, maar ze hebben Turbo niet overtroffen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie