Recensie: Outpost III – Rise of the Spetsnaz (Kieran Parker, 2013)

outpost-3In 2007 verscheen ‘Outpost’, een zeer geslaagde Schotse Nazi-zombiefilm. Vorig jaar, 5 jaar na het origineel keerde regisseur Steve Barker een stuk minder succesvol terug met Outpost II: Black Sun. Voor Rise of the Spetsnaz, het derde deel in de reeks, heeft regisseur Kiean Parker (coscenarist en producer van het oorigineel) het stokje overgenomen.

1945. Een ervaren Russische ‘special unit’, de Spetsnaz, wordt aangevallen. Echter zijn de aanvallers gevaarlijker dan alle vijanden die ze tot nu toe hebben getrotseerd, het zijn Nazi-Zombies. Eigenlijk was er oorspronkelijk slechts één van deze creatures, maar elke Nazi zombie is er net één te veel. Wanneer de Russische elite strijders gevangen genomen worden en naar een geheim laboratorium worden verplaatst, verslechtert de situatie per minuut. In hun gevangenschap worden ze gemarteld en op ze geëxperimenteerd terwijl de Nazi’s en vooral de ondoden zwijgzaam toekijken en wachten op de kans om de soldaten ledemaat voor ledemaat uit elkaar te rukken…

Outpost 3 - Operation Spetsnaz

De recente opleving van de Nazi-zombiefilms is een welkome, naast Outpost verschenen er de afgelopen tijd ook Dead Snow (2009), War of the Dead (2011), Nazis at the Center of the Earth (2012), Iron Sky (2012) en Frankenstein’s Army. Maar de vraag is of dat ook kan worden gezegd van de vervolgen, wij vonden Outpost 2 iets minder geslaagd, is Outpost 3 wel de moeite waard?

Waar deel 2 direct het verhaal volgde origineel dat zich ná de Tweede Wereldoorlog afspeelde, pakt ‘Rise of the Spetsnaz’ als prequel een vers deel van het verhaal op nog net ten tijde van de oorlog. De Nazi-zombies zijn ook van een ander soort en er wordt nog vol op aan ze ‘gesleuteld’. Outpost 3 is daarom voor een vervolg verfrissend, al beantwoord het niet het open haakje aan het einde van ‘Black Sun’. Voor de rest is deze film exact wat je ervan kunt verwachten: lekkere actie, hongerige zombies, veel bloed, redelijk acteerwerk en aardige special effects. Het is allemaal niet van de hoogste, maar wel van zeer vermakelijke kwaliteit.

outpost-3-Rise-SpetsnazExtra’s: Interviews
Misschien is dit eigenlijk beter een ‘making of’ te noemen, de interviews op de blu-ray laten namelijk veel mensen tijdens de opnames aan de praat over hun werk en brengen het in beeld. Natuurlijk is regisseur Kiean Parker het meeste aan het woord, maar ook horen en zien we acteur Bryan Larkin (Dolokhov), producent Arabella Page Croft en production designer James Lapsley.

In zijn geheel zijn de 18 minuten misschien wat lang, maar zeker geen verkeerde aanvulling.

We sloten de recensie van Outpost 2 af met de zin ‘Op een deel 3 zitten we echter niet te wachten’, toch kunnen we nu concluderen dat dit derde deel gezien mag worden en wellicht ietsje beter is als zijn voorganger, toch ietsje minder dan het origineel. Outpost III – Rise of the Spetsnaz is nu te koop op DVD en Blu-ray

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Outpost III – Rise of the Spetsnaz (Kieran Parker, 2013)”

    • Deel 2 kan je rustig overslaan hoor.. die s niet zo heel best 😉

      …deel 3 wilde ik eigenlijk overslaan maar misschien dat k em nu toch nog maar even ga kijken

      Beantwoorden

Plaats een reactie