Blu-ray: Silent Hill: Revelations 3D (Michael J. Bassett)

In 1999 maakten we voor het eerst kennis met de survival-horrorgame Silent Hill. De game werd gelijk een succes en bouwde al snel uit naar een populaire survival-horrorfranchise van 9 games. In 2006 kwam de eerste verfilming en wordt gezien als een van de meest geslaagde gameverfilmingen ooit. Nu zes jaar later is het vervolg af – Silent Hill: Revelation 3D is nu beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Silent Hill Revelation 3D

Het verhaal
Silent Hill: Revelation 3D is gebaseerd op de derde Silent Hill-game en volgt het verhaal van Heather (Adelaide Clemens) en haar vader Harry (Sean Bean), beiden zijn op de vlucht voor de mysterieuze krachten die hen al jarenlang achtervolgen. Op de nacht van haar achttiende verjaardag heeft Heather weer last van de meest gruwelijke nachtmerries. Wanneer haar vader plotseling verdwijnt, lijken haar nachtmerries werkelijkheid te worden. Alle aanwijzingen voor de verdwijning van haar vader leiden Heather naar de duivelse plek uit haar dromen, Silent Hill. Heather is vastberaden om haar vader te vinden en gaat samen met haar klasgenoot Vincent (Kit Harington) op zoek. Ze worden achterna gezeten door de meest lugubere en moordlustige wezens en het begint er op te lijken dat Heather Silent Hill nooit meer levend zal verlaten.

De film heeft een stevige cast, met gelukkig veel namen uit de eerste Silent Hill film: Sean Bean (Game of Thrones), Deborah Kara Unger (White Noise), Radha Mitchell (The Chronicles of Riddick: Pitch Black) maar bevat ook interessante nieuwe namen als Adelaide Clemens, Kit Harington (Game of Thrones), Carrie-Ann Moss (The Matrix, Memento) en Malcolm McDowell (A Clockwork Orange).

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De recensie van de film kun je hier vinden. In deze recensie vertelde ik al dat het verhaal niet supersterk is, maar dat je de film vooral moet kijken voor de creepy monsters en de beklemmende omgeving. Op deze disc kom je meer te weten over deze wereld.

Bonusmateriaal
De Blu-Ray is aardig veel bonusmateriaal te vinden, helaas heeft deze geen ondertiteling.

Introduction by Michael J. Bassett
Regisseur Bassett neemt de gelegenheid om ons te bedanken voor de aankoop en vertelt dat hij zelf een ontzettend grote gamer is en dan hij zijn best heeft gedaan om de film zo goed mogelijk te maken. Helaas is de kwaliteit van de audio niet zo heel erg goed. Overbodige extra, maar stiekem ook wel schattig.

Michael J. Bassett

A look inside Silent Hill (in 2D en 3D)
In 5 minuten zie je wat behind-the-scenes beelden van de film, ook leggen de acteurs hun rol uit. Het is meer een verkooppraatje dan echt leuke insights over de film.

The making of Silent Hill: Revelations 3D: The Darkness Revealed
Deze ‘making of’ is absuluut de moeite waard om te kijken als je de film goed vind. De special duurt ongeveer een uur en je krijgt precies te zien hoe de film tot stand is gekomen en welke uitdagingen dit met zich mee bracht. Regisseur Michael J. Bassett legt uit dat hij zelf een gamer is en een groot fan van de Silent Hill games. Het was zijn droom om deze uit te werken tot een geweldige film, die niet alleen interessant zou zijn voor de Silent Hill-kenner maar ook voor nieuwkomers in de wereld van Silent Hill. Hij legt precies uit waarom er voor het verhaal van Silent Hill 3 is gekozen (en niet voor 2) en waarom bepaalde keuzes gemaakt in de belangrijkste scènes. Zo zitten er een aantal momenten in de film die regelrecht uit de game komen, simpel omdat het gewoon past op dat moment. Sommige shots zijn een paar frames exact hetzelfde als in de game.

Silent Hill Revelations 3D Making of

Bassett legt uit dat hij eerst geen fan was van 3D-films, maar nu hij er eenmaal mee heeft kunnen werken was hij. om. De meeste films worden geschoten in 2D en pas in de post-productie 3D gemaakt. Door de film op te nemen met een 3D-camera wordt het scherpte/diepte effect echter veel mooier. De kijker wordt als het ware Silent Hill in getrokken, er is geen ontsnappen aan. Silent Hill: Revelation 3D moet je in 3D kijken, dat is de enige juiste versie van de film.

Ook volgen we het castingproces en krijgen we van Bassett en de producers te horen waarom er voor deze acteurs is gekozen en hoe zij zijn benaderd voor hun rol. Naast Bassett, de producers en de acteurs komt ook de crew aan het woord. Zo laten de production designers zien waar ze hun inspiratie vandaan haalden en laten de costume designers zien hoe ze de kleding ouder maakten en hiermee een creepy uitstraling geven (Handig voor Halloween!)

Creature designer Patrick Tatopoulos en special effects artist Paul Jones vertellen over de monsters – laten schetsen zien en vertellen hoe ze de pakken draagbaar maakten voor de acteurs. Ook leggen ze uit waarom de monsters eruit zo uitzien en wat voor invloed dit heeft op hun gedrag. Ze gaan dieper in op The Missionary, Leonard (hun favoriete monster), The Scraper en Red Pyramid.

The MIssionary schetsen

Prostetics zijn beter voor de acteerprestaties al wordt bewegen hiermee soms lastig voor de acteurs. De movement coordinator legt uit hoe hij de acteurs leerde hoe ze zich moesten bewegen in de monsterpakken. Alle monsters in de film zijn echt, behalve het Mannequin-monster; een spinachtig wezen gemaakt van mannequins, deze is gemaakt via CGI, want het was onmogelijk een acteur dergelijke bewegingen te laten maken.

Silent Hill Maze Universal Halloween Horror NightsUniversal Attraction: A Halloween Horror Night
In dit korte filmpje wordt de Silent Hill attractie tijdens de Universal Halloween Horror Nights getoond. Adelaide en Michael vertellen tijdens een kort interview wat ze van de attractie vinden, ook zie je beelden van de film en de game die worden vergeleken met de attractie. Ook componist Akira heeft toestemming gegeven om zijn muziek door het enge doolhof te laten klinken.

Deleted Scenes met audio commentaar van Michael J. Bassett (in 2D en 3D)
Bevat 6 verwijderde scènes, 2 extended scènes en 1 alternatieve scènes. Bassett legt uit waarom deze scènes niet in de film te vinden zijn. Meestal omdat ze dubbel waren, of omdat het safety scènes waren.

Vond je de film goed en wil je meer weten over de Silent Hill-wereld volgens Michael J Bassett? Dan is deze disc een must-have. Er zitten erg veel extra’s op! Helaas voor de gameliefhebbers, er is geen alternatief UFO- einde te vinden op de disc. Dat is dan weer een gemiste kans!

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie