Zon en zombies – Recensie: Solar Impact

Zonnedeeltjes storten neer op de aarde en veroorzaken een wijdverbreide verwoesting. De ramp ontketent ook zonnestraling over de hele wereld. Deze straling zorgt er voor dat het DNA van de slachtoffers zich aanpast. Waar de genetische mutaties zich snel verspreiden, moet een groep vrienden vechten om in leven te blijven en te ontsnappen aan de chaos. Maar dat is geen gemakkelijke opgave.

Solar Impact is geregisseerd door Craig Tudor James en de hoofdrollen zijn voor Oliver Park, Natalie Martins en Lucy Aarden.

Einde van de wereld?

Solar Impact is een typische dvd film uit een rommelbak. Het is gedurende de hele film te merken dat er met een beperkt budget is gewerkt. Ondanks het tekort aan budget is de film behoorlijk vlot en verveelt hij eigenlijk nooit. De speelduur van 85 minuten helpt hier ook aan mee.

Zombies door de zon

De film gaat vlot van start en we volgen al snel een select groepje mensen die zien te overleven tijdens deze ramp. De acteurs doen het nog redelijk maar hoogstaand is het allerminst. Het plot schiet wel enigszins tekort. Wanneer mensen slachtoffer zijn van de zonnedelen die op de aarde neerkomen veranderen ze in moderne zombies.
Eigenlijk is Solar Impact een film over zombies en het overleven van een zombieplaag. Het feit dat de wereld te maken heeft met zonneafval voelt maar als een bijzaak.

Het camerawerk is tijdens actiescènes heel erg druk. Hiermee wordt dan geprobeerd om iets heel spanend te laten lijken. Voor mij werkt dit echter niet en na verloop van tijd krijg je een heel onrustig gevoel als kijker. Ook heeft de film een raar gebruik van kleur. Er zijn scènes die zich overdag afspelen en op momenten een hele grijze en donkere kleur hebben. Het voelt vreemd en je raakt er als kijker een beetje door afgeleid.

Postief aan de film is dat de effecten die er in zitten er prima uitzien. De make-up van de zombies ziet er goed uit.
En, verrassend genoeg, is ook de CGI niet slecht.
Toch doet de regisseur veel te weinig met de effecten. Veel kills zijn buiten beeld en de drukke camera bewegingen zorgen er voor dat je het soms niet allemaal goed kunt zien.

Al met al is dit geen hele goede film en wanneer je in de stemming bent voor een zombiefilm zou ik deze niet uitkiezen.

SOLAR IMPACT (Official Trailer) - In Cinemas 30 July 2020
Sterren: 1.5 / 5
Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
7 maanden geleden

Ziet er stiekem toch wel uit als een leuk tussendoortje.

Rob
Rob
7 maanden geleden
Antwoord aan  Jeroen

Haha, eens! Hij staat stiekem al op mijn wenslijstje bij Bol. Maar ik wacht nog even tot hij iets goedkoper is 😉

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x