Recensie: Storage 24 (Johannes Roberts, 2012)

Regisseur Johannes Roberts was eerder verantwoordelijk voor de Britse hoodie-horror ‘F’, welke wij met een nette voldoende waardeerden. Zijn nieuwe film is een stap richting de horror van Alien, met deze film als inspiratie laat hij een monster los in opslagverhuur. Het verhaal is geschreven door hoofdrolspeler Noel Clarke.

Een militair vrachtvliegtuig stort neer boven Londen en de ultrageheime lading raakt verspreid over de stad. Charlie (Noel Clarke) en Shelley (Antonia Campbell-Hughes) en hun beste vrienden Mark (Colin O’Donoghue) en Nikki (Laura Haddock) zijn zich niet bewust van het feit dat de stad hermetisch is afgesloten. Ze bevinden zich in Storage 24, een opslagruimte, om er hun bezittingen te verdelen na een recente breuk.

Plotseling valt de stroom van het gebouw uit en dringt er langzaam maar zeker een gruwelijk besef tot hen door. Ze zijn niet alleen in dit duistere doolhof met zijn eindeloze gangen… Er bevindt zich iets dodelijks in Storage 24. Iets buitenaards. Hoe ontsnappen ze levend uit een plek die ontworpen werd om zaken binnen te houden?

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De setting waarin een stel dat net hun relatie heeft verbroken de inboedel aan het verdelen is in een opslagruimte werkt zeker als een prima opwarmer, de smalle gangen werken heerlijk om de spanning op de bouwen. Maar de dialogen en het daadwerkelijke buitenaardse wezen maken van deze film helaas geen topper.

De Britse sf/horror Storage 24 is geen hoogvlieger, maar toch vermakelijk genoeg om in de dvd/bd-speler te stoppen.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie