Recensie: The Last of Us (PlayStation 3)

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In een wereld die 20 jaar geleden getroffen is door een grootschalige epidemie beleef je het emotionele en meeslepende verhaal van Joel en Ellie. De gewetenloze smokkelaar Joel moet de wantrouwende Ellie beschermen en afleveren bij een groepering die zichzelf de Fireflies noemt. Om deze tocht te overleven moeten ze leren elkaar te vertrouwen. In een wereld waar de natuur het van de mensheid heeft gewonnen vechten Joel en Ellie samen om te overleven. De centrale thema’s van de game zijn overleving, trouw, liefde en verlossing. Het verhaal is aangrijpend, spannend en houdt je op het puntje van je stoel. The Last of Us is ontwikkeld door ontwikkelstudio Naughty Dog en is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar voor de PlayStation 3.

The-Last-Of-UsHet is 20 jaar geleden dat de mensheid getroffen is door een onbekend virus. Eenmaal geïnfecteerd wordt het brein overgenomen en doet de schimmel er alles aan om zich over andere mensen te verspreiden. De enige veilige plek in deze nieuwe wereld zijn quarantaine zones, waar het leven ook allerminst een pretje is. Joel volgt zijn eigen weg door handel te drijven tussen verschillende quarantaine zones. Tot een stervende vriend hem vraagt om Ellie, een moedig 14 jarig meisje, te beschermen tijdens haar tocht naar een quarantainezone. Ellie is opgegroeid in één van de afgesloten quarantaine gebieden en ziet voor het eerst de wereld die zich achter de hekken bevind.

In een wereld vol schaarste is het aan de speler om vindingrijk te zijn en slim om te gaan met voorraden, wapens en gevechten. Met behulp van de ‘weapon crafing mode’ kun je gevonden voorwerpen combineren tot nieuwe unieke wapens voor iedere specifieke situatie. In de ‘listen mode’ kun je de situatie overzien en je strategie bepalen. Kies je voor stealth of een vuurgevecht? Maar schiet er niet zomaar op los. Ook je munitie ligt niet voor het oprapen… De gevechten zijn spannend en al even onvoorspelbaar als de mensheid die vechten om te overleven.

De game bevat ook een multiplayermodus en ook daar gaat het om overleven en het beschermen van je naasten. Multiplayer wordt in de game ‘Faction’ genoemd en hierin sluit je je aan bij Fireflies of de Hunters met als doel deze clan te laten groeien en zo je kans op overleving te vergroten. Het bevat twee speltypen – Survivor (Elimination) en Supply Run (4-tegen-4) – welke op 7 verschillende maps gespeeld kunnen worden.

Naast een reguliere versie, zijn er twee Special Editions rond de personages van Joel en Ellie verkrijgbaar. In beide pakketten tref je o.a. een skin voor je DualShock 3 controller, alle digitale pre-order items, de soundtrack van de game gecomponeerd door componist Gustavo Santoalalla en een stripboek van Dark Horse Comics.

Sterren: 5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: The Last of Us (PlayStation 3)”

  1. Ik heb en en moet zeggen..het is super mooi, je ziet goed dat het van de makers van Uncharted is en het is rete spannend! Het begin is ook hartverscheurend, mijn vrouw keek ‘per ongeluk’ mee en kreeg een brok in haar keel, haha.
    Moet ook zeggen dat het heel erg moeilijk is maar dat is niet verkeerd 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie