Imagine ‘18 – Recensie: The Man with the Magic Box [Czlowiek z magicznym pudelkiem] (Bodo Cox, 2017)

Ware liefde kent geen tijd


Warschau, Polen in 2030 is veranderd in een totalitaire staat, waar bureaucratie hoogtij viert en waarbij van onaangepaste personen het geheugen wordt gewist om daarna te werk te stellen in laaggeschoolde, vieze baantjes. Zo wordt Adam als schoonmaker aan het werk gezet in een kantoorgebouw waar onduidelijke werkzaamheden worden verricht. Daar ontmoet hij de rebelse Goria, die zichzelf te goed vindt om iets te beginnen met de eenvoudige schoonmaker, maar die haar gevoelens van lust lastig weet te onderdrukken.

Als Adam een verboden, ouderwetse radio op de kop tikt, lijkt het alsof hij teruggaat naar het Warschau van 1950. Maar al snel blijkt dat, zoals meestal in tijdreisverhalen, dat het teruggaan naar een betere tijd niet zonder gevaren is. De twee geliefden moeten op een zoektocht naar elkaar door verschillende tijden.

Regisseur Cox maakte een tragikomische love story met een tijdreissausje vol met knipogen en odes aan de films die hij leuk vindt. Elementen van Brazil, Blade Runner, Alien en Fight Club komen langs, maar passen prima in het verhaal dat hij wil vertellen. De twee hoofdrolspelers, Piotr Polak en Olga Boladz hebben veel charisma en als hun relatie onder druk komt te staan, wil je als kijker dat alles goed komt voor hen, aangezien zij een klein lichtpuntje in een hele duistere toekomst zijn.

The Man With the Magic Box trailer

The Man with the Magic Box is een verfrissende mengelmoes van genres, waarbij de romantische reis, die de twee hoofdrolspelers maken, de meest interessante is.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie