Recensie: The Mummy (Alex Kurtzman, 2017)

In The Mummy ontwaakt een eeuwenoud kwaad en haar lust voor wraak dreigt de wereld te vernietigen. Terwijl men dacht dat ze voorgoed begraven was, wordt een prehistorische prinses (Sofia Boutella) wakker in haar graftombe diep onder de woestijn. Haar leven was onterecht van haar afgepakt en met haar eeuwenlange opgekropte woede roept zij onvoorstelbare gruwelijkheden op. The Mummy brengt je met een verrassende intensiteit van de opwaaiende zandvlaktes van het Midden-Oosten naar verborgen ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen..

The Mummy - Official Trailer (HD)

Universal is jaloers op de succes van de Marvel Cinematic Universe en doet een poging haar successen van het verleden te doen herleven. Universal is groot geworden met hun monsterfilms en deed nogmaals een poging dit te doen herleven.

Lukt het? Half, je merkt aan de film dat dit ook echt het doel is. Dit helpt niet voor een goedlopende verhaallijn, het wordt een beetje te gezocht en maakt de boel ook langdradig. Jammer, want het mummiestuk uit The Mummy werkt wel. Ik verwachtte niet blij te zijn met Tom Cruise, maar ook daar kan ik niet al te negatief over zijn. Russell Crowe, Annabelle Wallis en Sofia Boutella laten zien dat het kan.

Maar de spanning ontbreekt, The Mummy is te veel actie en moet momenten van humor hebben. Die humor is niet erg, maar hier te geforceerd. De actie is nodig, maar het monsterlijke uit Universal’s Dark Universe is simpelweg niet dark genoeg. Misschien een questie van een té groot budget voor een té epische film?

Sterren: 2.5 / 5

The Mummy is verkrijgbaar op DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray en 4K Ultra HD Blu-ray. Met meer dan een uur aan nooit eerder vertoonde beelden als bonusmateriaal krijg je een kijkje achter de schermen van deze spectaculaire saga.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

10 gedachten over “Recensie: The Mummy (Alex Kurtzman, 2017)”

 1. Dit was een van de meest teleurstellende films van afgelopen jaar. Eén groot CGI feest zonder noemenswaardig verhaal en vlakke personages. Na een de eerste helft boeide het eigenlijk al totaal niet meer wie het wel en wie het niet zou overleven. Een slechtere start van het “Dark Universe” van Universal was nauwelijks mogelijk.
  Sowieso wordt dat “Dark Universe” niet meer dan het zoveelste herkauwen van beroemde horror iconen. En dat is recent al fantastisch gedaan in de TV serie Penny Dreadfull. Laat het daar maar bij.

  Beantwoorden
 2. Mummy met Brendan Frazer is mij bekend maar niet met Tom Cruice
  Zou best op een koude winter avond , deze film aan schouwen. Wie weet is het zo eng dat ik er warm van wordt.
  Gezellig met z’n allen op de bank griezelen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie