Recensie: The Rain seizoen 1 (Netflix)

Een Deense verrassing!

Op 4 mei werd op Netflix de Deense serie The Rain gelanceerd. Het eerste seizoen telt acht afleveringen en vertelt het verhaal van Simone en Rasmus. Broer en zus moeten noodgedwongen de bunker verlaten waar ze zes jaar lang in hebben gebivakkeerd. Het water is besmet en iedereen die er mee in aanraking komt sterft. Simone en Rasmus zijn vastbesloten hun vader te vinden die zich ergens in Zweden ophoudt. Hij beloofde zes jaar geleden voor hen terug te komen maar ze zagen hem nooit meer terug. Totaal vreemd voor de onbekende wereld waar ze nu kennis mee maken vinden ze al snel meer overlevenden en samen besluiten ze verder te gaan. De reis naar Zweden verloopt niet zonder slag of stoot en hoe dichter Simon en Rasmus bij de waarheid komen hoe gevaarlijker het voor iedereen wordt.

Zwakke start…

The Rain maakt helaas een wat zwakke start. De clichés vliegen je om de oren waardoor je na de eerste aflevering twijfelt of je verder moet kijken. Ook wordt er in de eerste aflevering een zeer grote tijdspanne overbrugt en gaat alles heel snel. Voor de verhaalvoortgang zijn er aan het begin bepaalde keuzes gemaakt waardoor het lijkt of de schrijvers zich er makkelijk vanaf wilden maken.

… maar kijk verder!

Dit is erg jammer want als je toch besluit verder te kijken blijkt The Rain zich te ontwikkelen als een interessante en spannende serie. De hoofdpersonen zijn divers en geloofwaardig. Met flashback leren we ze naar mate het seizoen vordert beter kennen en leren hun keuzes begrijpen. Na de tweede aflevering komt het geheel echt goed op gang waarbij de duur van de afleveringen bijdraagt aan de kijkervaring. Eindelijk weer eens afleveringen van vijfendertig minuten in plaats van afleveringen van bijna een uur. Het eind van het seizoen krijgt de kijker genoeg uitleg om te begrijpen wat er aan de hand is en ook een goede cliffhanger om te willen weten wat er in het volgend seizoen gaat gebeuren.

The Rain moet nog wat balans vinden maar het vermakelijke eerste seizoen smaakt in ieder geval naar meer. Omdat de serie hier en daar echt piekt maar op andere punten laag scoort geeft ik The Rain nu een dikke drie sterren maar potentie tot vier heeft ‘ie zeker! Nu op Netflix.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Recensie: The Rain seizoen 1 (Netflix)”

  1. Helaas, ik ben niet verder gekomen dat de derde aflevering. De cliches stoppen niet na de eerste aflevering. De hoofdpersonen zijn irritant, en nemen elke keer precies de verkeerde en inconsequente beslissingen. ik kon het niet langer aanzien….

    Beantwoorden
  2. Eerste seizoen was te doen, alleen in de tweede wordt Simone steeds meer irritant en dommer en zo vervelend klef met Martin. Niet te doen. Het hele idee met de regen is leuk, de rest is gewoon echt bagger.

    Beantwoorden
  3. Ik heb net 35 min. gezien en vind her ruk. mee gestopt. Ook Engels met Zweeds accent vind ik goedkoop. Serie voor teeners, niet voor volwassenen. Er zijn veel beter series. Ozark bv..en helemaal The Bridge!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie