Recensie: Trick (Patrick Lussier, 2019)

Halloween is natuurlijk de perfecte tijd van het jaar om je film in te situeren. Bekendste zijn natuurlijk de Halloween-films met engerd Michael Myers. Trick is ook zo’n film en heeft zeker ook een niet onverdienstelijke maniakele moordenaar te bieden.

In 2015 spelen een aantal jongeren een spelletje waarbij ze een mes rond laten draaien met de woorden ”trick” en ”treat” op het handvat gekerfd. Patrick “Trick” Weaver wordt hierdoor uitgedaagd om een andere jongen te kussen. In plaats daarvan richt hij een slachtpartij aan die hem zelf in het ziekenhuis doet belanden.

Na dit bloedbad worden we geintroduceerd aan één van de belangrijkste helden van het verhaal, rechercheur Mike Denver. Trick ontsnapt aan hem en begaat weer wat moorden. Denver ontdekt dat deze “Trick” een ongrijpbare moordenaar is van wie hij zelfs begint te twijfelen of het wel een mens is. Elke Halloween maakt Trick nieuwe slachtoffers. Na verschillende pogingen hem te vangen gaat Denver, samen met een vrouwelijke sheriff en de overlevende jongedame van de eerste slachtpartij de strijd aan met de moordenaar.

De film ziet er gelikt uit, het acteerwerk is niet slecht. Met name Omar Epps (Mike Denver) en Ellen Adair (sheriff Lisa Jayne) zetten aardige rollen neer.De special effects zijn niet geweldig en minder overtuigend. Gelukkig zijn de moorden na de eerste paar slachtoffers die standaard slashings zijn wat origineler.

Er zijn een klein aantal schrikmomentjes, maar gelukkig hangt de film niet van jumpscares aan elkaar. Eerder gaat het om de plotwendingen en vrij aardig gevonden verrassingen. Het einde is duidelijk gericht op een vervolg waarin de overlevenden opnieuw de strijd aan willen gaan met het ontmaskerde kwaad. Persoonlijk zie ik graag een vervolg komend Halloween.

Sterren: 4 / 5

Trick is vanaf nu verkrijgbaar op Ziggo, KPN, Pathé Thuis en Movie Max.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie