Recensie: Under The Dome – seizoen 2

Vorig jaar was Under the Dome een grote hit op de Amerikaanse tv-zender CBS, en ook in Nederland werd het eerste seizoen goed ontvangen. Reden genoeg voor de makers én Stephen King om in te zetten op een vervolg seizoen. Is het hen gelukt om het niveau te behouden?

Under-the-Dome-seizoen-2In seizoen twee van Under the Dome proberen de bewoners van Chester’s Mill te ontwaken uit hun nachtmerrie, waarin een mysterieuze vreemdeling en de afnemende voedselvoorraad hun overleving bedreigen. De op macht beluste Big Jim neemt de rol van dorpssheriff op zich. Ondertussen heeft iemand een weg uit de Dome gevonden… zullen de anderen ook kunnen ontsnappen?

Het gegeven van de Dome blijft leuk, een compleet geïsoleerde samenleving die onderling meer problemen maakt dan dat ze oplossen. Mensen zijn in stressvolle situaties interessant wezens. De acteurs krijgen in dit seizoen een aantal nieuwe interessante collega’s. Karla Crome speelt de pientere lerares Rebecca Pine en zij kiest al snel de kant van Big Jim. Haar acteerprestaties stijgen duidelijk met de aflevering, maar haar personage wordt nergens echt sterk. Acteurs Dwight Yoakam (als Lyle Chumley) en Eddie Cahill (Sam Verdreaux) doen het wat dat betreft beter met de nieuwe karakters.

Maar waar alle acteurs van Under the Dome seizoen 2 onder leiden is het mindere plot. De ‘rampen’ zijn misschien wat beter uitgewerkt, het seizoen voelt als een hele lange rit. De ontwikkelingen om onder de Dome uit te komen zijn zo traag. Het seizoen kent eigenlijk maar één verrassende plottwist en die zorgt nog net dat je het einde haalt. In die zin begint ‘Under the Dome’ op een andere Stephen King-serie te lijken, ‘Haven’ kent ook iedere aflevering een eigen ramp en de hoofdverhaallijn vordert traag.

Extra’s

De DVD en Blu-ray bevatten beiden een uitgebreide hoeveelheid extra’s die een leuk kijkje achter de schermen geven van de serie. Met name de extra’s rondom Stephen King en Ready for Action: Tales from Under The Dome vond ik een goede toevoeging.

 • Inside Chester’s Mill
 • Readings From The Dome
 • Filming The Season Premiere
 • Stephen King & Season 2
 • Welcome Back To Chester’s Mill!
 • A Journey Through Season 2
 • The Transmedia World of Under The Dome
 • The Visual Effects of Season 2
 • Ready for Action: Tales from Under The Dome – Paintings by Jack Bender and Creating Chester’s Mill
 • Gag reel
 • Deleted scenes

Under the Dome seizoen 2 is nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. En CBS heeft aangekondigd dat er ook een derde seizoen zal volgen in 2015. Laten we hopen dat het beter wordt dan het toch iets tegenvallende tweede seizoen.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie