Recensie: Telltale’s The Walking Dead: Michonne

Telltale Games’ The Walking Dead serie behoeft inmiddels geen introductie meer. In plaats van verder te gaan met het verhaal van Clementine, maakt de serie een zijstap door zich te focussen op een van de populairste personages uit The Walking Dead-wereld: Michonne.
Michonne Tell Tale Games episode 1 - in too deep
De heldin, op fijne wijze van stem voorzien door Samira Wiley (Orange is the New Black), heeft de bekende groep van Rick achter zich gelaten. Het hoe en waarom daarvan staat te lezen in de comics, maar het is om het spel te volgen niet gelukkig nodig om helemaal op de hoogte te zijn. Gedurende het spel komt het verleden van Michonne op verschillende manieren naar voren, op soms verrassende wijze. Ik wil er niet teveel over verklappen, maar het is zeker een interessant kijkje in haar getormenteerde geest.
The Walking Dead Telltale Michonne
Deze focus op de persoonlijkheid van Michonne is ook wel nodig. Het verhaal zelf volgt de gebaande paden: er zijn twee groepen overlevenden, er ontstaat een conflict, mensen worden gevangengenomen en ondervraagd. Misschien dat er nog verrassingen om de hoek komen in de volgende twee episodes, maar tot nu toe voelt het als een groot déjà vu.
Pete Walker - Michonne The Walking Dead - Tell Tale Games
Ook de gameplay is niet vernieuwend: quick time events, stukje rondlopen en dingen oppakken, keuzes maken in gesprekken. We kennen het allemaal wel. Het feit dat Michonne zeker haar vrouwtje staat in de gevechten met de walkers was een mooie reden geweest voor wat vernieuwing in de vechtscènes, maar helaas.

Dit eerste deel van de miniserie smaakt dus vooral bekend. De enige vernieuwing zit in het hoofdpersonage en hoe zij omgaat met de geesten uit haar verleden. Of dit voldoende is voor een aanschaf hangt af van hoe zeer je een fan bent van ofwel Michonne, of de Telltale’s serie.

The Walking Dead: Michonne Episode 1: In Too Deep is als digital download verschenen op Windows, OS X, PlayStation 3/4, Xbox 360/One, iOS en Android. De gerecenseerde versie is gespeeld op Windows.

Sterren: 3 / 5
The Walking Dead: Michonne – Launch Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie