Recensie: Zombie Carnaval (iPhone/iPad)

In de Apple appstore zijn de zombiegames inmiddels niet meer bij te houden, en ook het de endless running-games blijven maar komen. En toch brengt Mobigame doodleuk een zombierunninggame uit die net even anders is en dus wel degelijk bestaansrecht heeft.

Je begint in deze game als eenzame rennende zombie waarbij je natuurlijk obstakels en diepe afgronden dient te vermijden zoals gebruikelijk in dit genre. Dit doe je simpelweg door te welgetimed springen met een simpele tap ergens op je touchscreen. Echter, wat deze game net iets anders maakt is dat je geregeld hulpeloze mensen tegenkomt die jij als zombie natuurlijk graag te grazen neemt. Waarna het slachtoffer zelf ook een zombie wordt en zich al rennend bij jou aansluit. op deze manier creëer je een heuse rennende horde zombie.

Het leuke hiervan is dat je jouw timing bij een grotere groep echt moet aanpassen, alle zombies volgen jouw bewegingen namelijk maar ze rennen net even achter jouw aan waardoor er een kleine vertraging in hun sprongen zit. Ondanks dat een grote groep behoorlijk chaotisch wordt heb je de meerdere zombies echt nodig want je groep zal zich al snel weer uitdunnen door aankomend verkeer, mijnen en bijna onmogelijke sprongen. En zolang er maar één zombie overleefd speel je door. Ook heb je meerdere zombies nodig bij het omgooien van auto’s, bussen en tanks.

Ook zijn er een aantal grappige power ups waardoor jouw zombies bijvoorbeeld tijdelijk veranderen in ninja’s, quaterbacks of een reuze zombie. Wat de game verder onderscheid van anderen in het genre is dat je missies krijgt voorgeschoteld. Door het voltooien van deze missies krijg je geld waarmee je vervolgens weer power ups of andere bonussen kunt kopen.

Zombie Carnaval is een game voor alle leeftijden dus verwacht geen echte horrortaferelen maar een goed uitziende, vrolijke en kleurrijke zombiegame. Het is een universele game en is te koop voor €0,79 en daarvoor krijg je een simpel spel waarmee je toch een aantal uurtjes plezier van hebt.

Waardering: 4 sterrenZombie Carnaval - Mobigame

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie