‘Get Out’-regisseur Jordan Peele bezig met ‘Candyman’-reboot

De regisseur van Get Out, Jordan Peele, zal een ‘spiritueel vervolg’ op Candyman produceren. Dat heeft Metro Goldwyn Mayer Pictures vandaag aangekondigd, wat eerdere geruchten over Jordan Peele en de reboot bevestigt. De film zal een “spiritueel vervolg” worden op de originele film uit 1992. De reboot zal zich ook afspelen tijdens het Cabrini-Green huizenproject in Chicago.

´We dare you to say his name five times´
Afbeeldingsresultaat voor poster candyman imdb

Candyman is gebaseerd op een kort verhaal van schrijver Clive Barker, genaamd The Forbidden.

In de originele film:
Helen Lyle (Virginia Madsen) en Bernadette Walsh (Kasi Lemmons) zijn in Chicago om onderzoek te doen voor een proefschrift over stadslegendes. Lyle raakt daar geïnteresseerd in een verhaal over ‘de Candyman’. Volgens de legende was Daniel Robitaille (Tony Todd) de zoon van een slaaf die zich opwerkte tot een rijk man. Hijzelf was een beeldend kunstenaar, die het aanlegde met een meisje dat zwanger van hem raakte. Haar vader pikte dat niet en liet Robitaille beestachtig afslachten. De hand van de kunstenaar werd afgehakt, waarna hij ingesmeerd met honing doodgestoken werd door duizenden bijen. Zijn lichaam werd daarna verbrand. Robitaille zou volgens de legende echter niet totaal verdwenen zijn. Iedereen die staand voor een spiegel vijf keer ‘Candyman’ zou uitspreken, zou hem daarmee oproepen. Lyle kan zich niet bedwingen en probeert het uit. Ze krijgt snel spijt van als ‘de Candyman’ (andermaal Todd) meer dan een legende blijkt en met de op de plaats van zijn hand zittende vleeshaak begint te moorden. Moorden waar Lyle de schuld van krijgt, terwijl niemand haar verhaal over de levende legende gelooft.

Candyman was in 1992 de eerste van een trilogie van films (deel twee was Candyman: Farewell to the Flesh (1995) en deel drie was Candyman: Day of the Dead (1999), waarin Tony Todd de hoofdrol speelde.
Regisseur Jordan Peele gaat samen met Win Rosenfeld de remake van Candyman produceren. Regisseur Nia DaCosta (Little Woods) gaat de film regisseren. Alweer vergeten hoe de film uit 1992 was, kijk hieronder de trailer!

Candyman zal 12 juni 2020 te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen. Er is verder nog niets bekend over een releasedatum in Nederland.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “‘Get Out’-regisseur Jordan Peele bezig met ‘Candyman’-reboot”

Plaats een reactie