Regisseur ‘The Handmaid’s Tale’ verfilmt ‘The Talisman’ van Stephen King en Peter Straub

In The Tall Grass staat nog niet op Netlfix of er kan al weer gemeld worden dat  er weer een verfilming komt van een boek van Stephen King en Peter Straub, The Talisman.

“The Talisman” gaat over Jack Sawyer en zijn terminale moeder. Om zijn moeder te redden, moet hij een bizar en gevaarlijk avontuur tegemoet gaan. In een andere dimensie is er een Talisman die het leven van zijn moeder kan redden. Hij moet niet heel Amerika doorkruisen om de talisman, maar ook de parallelle wereld ” Territoria”.

In 2018 is er al een artikel  verschenen over de verfilming van The Talisman. Inmiddels zijn nieuwe ontwikkelingen  gekomen over de verfilming.

Ondanks dat het verhaal is uitgebracht in 1984, word het nu pas verfilmd. Waarom heeft dat zo lang moeten duren? Stephen Spielberg was zo verliefd op het verhaal, dat hij in 1982 (nog voordat het boek werd gepubliceerd) de rechten van de film al had gekocht.

Het was de bedoeling om het verhaal te verfilmen, maar dit kwam niet zover.  Het lukte ook niet om er een tv-serie van te maken.  Josh Boone werkte ook nog aan het script van ”The Talisman”  maar deze is inmiddels niet meer betrokken bij de verfilming.

Wat zijn  de nieuwe ontwikkelingen bij de verfilming?
Regisseur Mike Barker van ”The Handmaid’s Tale” en ”Fargo” gaat de verfilming regisseren. Chris Sparling die het script van Buried heeft geschreven,  heeft ook het script voor ”The Talisman” voor zijn rekening genomen. Frank Marshall wordt de producer van ” The Talisman” en heeft al een hele lijst met films op zijn CV staan, zoals ” The Sixth Sense”, ” Cape Fear”, ” Back to the Future” en nog vele andere bekende films.

Deze ontwikkelingen klinken heel goed en mijn nieuwsgierigheid naar deze film is groot. Een releasedatum en rolverdeling is helaas nog niet bekend

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie