Releasedatum en nieuwe gameplaytrailer voor Alan Wake 2

Gisteren was het weer tijd voor de PlayStation Showcase en hierin zagen we nieuwe, verse gameplay van Alan Wake 2. Oh, en we weten nu wanneer we er zelf mee aan de slag kunnen: 17 oktober.

Alan Wake 2: Schrijven alsof je leven ervan af hangt
Schrijven alsof je leven ervan af hangt

Het was een bomvolle en supervette showcase, waarin we veel nieuw materiaal zagen en ook wat toffe remakes. Maar jullie zijn hier natuurlijk voor maar een ding: horror. Nou, laat Remedy Entertainment ons hiermee nou op onze wenken bedienen. In een trailer lieten ze hun harde werk zien. En hard werken loont, want het ziet er supervet uit. Knap ook van ze, want ze hadden al aangegeven met dit spel een andere richting op te gaan dan ze normaal ontwikkelen. Survival horror is niet hun bread and butter, maar volgens mij weten ze precies de juiste snaar aan te slaan.

In de trailer zien we Sam Lake, het originele gezicht én schrijver van Max Payne, ook nog even voorbij komen. Naast de nieuwe trailer, waarin we ook eindelijk gameplay zien, is ook de releasedatum van de game bekendgemaakt. Alan Wake 2 komt op 17 oktober van dit jaar uit op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC. Het is fijn dat ontwikkelaars nu langzaam aan alleen nog maar ontwikkelen voor de current-gen, dan zijn ze niet gebonden aan de tekortkomingen van de vorige iteratie consoles.

Alan Wake 2 Official Gameplay Trailer

Vorig jaar was de remaster van de eerste Alan Wake uitgekomen op de Nintendo Switch. Hiernaast had Remedy Entertainment ook altijd al de wens op een live action-serie. Die is vooralsnog alleen voor Amerika (AMC) gepland. Heb jij de remaster gespeeld? Ik hoor het graag van je in de comments hieronder.

Interessant artikel?

Plaats een reactie