Update Resident Evil 5 voegt coöp-modus toe op PC

Verrassing! Na maar liefst 14 (!) jaar krijgt Resident Evil 5 op Steam zomaar ineens een update. Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ hoor je mij niet klagen. Nu met de aanstaande release van Resident Evil 4 Remake later deze maand, zou je wel eens kunnen denken dat er een remake van deel 5 in de planning staat?

Resident Evil 5
Resident Evil 5

Resident Evil 5 kreeg -zo lijkt het- uit het niets ineens een update. Op de Steam-pagina kun je lezen dat het gaat om kleine bugfixes, maar ook om de verwijdering van de service Games For Windows Live. Een draak van een stukje software, die wat extra online functionaliteit toevoegt aan jouw game. De dienst bestaat niet meer sinds 2014, maar er zijn nog wel games die inloggen vereisen om online te kunnen spelen. Gelukkig is dat hier nu uitgehaald.

Toevoeging lokale coöp

Maar waar ik het meest blij van werd, was toch wel de toevoeging van lokale coöp in de pc-versie van het spel. Dit was vanaf het begin af aan wél beschikbaar op de console-versies, maar niet op de pc. Vanaf nu kunnen bezitters van de game hun vriend of vriendin thuis uitnodigen om splitscreen samen de campagne te doorlopen, vet!

Patchnotes RE 5 op Steam
Patchnotes RE 5 op Steam

In Resident Evil 5 reis je af als Chris Redfield naar Afrika. Voor de Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA) is hij op missie om een, in biologische wapens gespecialiseerde, terrorist uit te schakelen. Dit doet hij niet alleen, maar samen met Sheva Alomar. Het spel leent zich perfect voor splitscreen coöp door het duo waarmee je speelt. Als je alleen speelt, dan neemt de AI de honneurs waar voor je teammaat.

TGS 2008: Resident Evil 5 Trailer

Zoals ik al aangaf: zou dit een teken zijn dat er plannen zijn voor een remake van Resident Evil 5? Het Resident Evil-universum is lekker in beweging en het zou mij niets verbazen, helemaal als je ziet hoe succesvol de vorige remakes van deel 1 tot en met 3 (en binnenkort 4) zijn. Alleen is daar nog helemaal geen nieuws over, dus dat blijft voor nu nog koffiedik kijken. Maar ik hou het voor je in de gaten. Misschien horen we er meer over op 9 maart aanstaande in de showcase van Capcom.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie