Nieuw beeldmateriaal Resident Evil 4 Remake

Een paar dagen geleden was de beroemde State of Play weer. De uitzending waarin Sony met heet nieuws komt over alles rondom PlayStation. Dit keer waren het vooral de third party-ontwikkelaars die het woord kregen. Met name eentje sprong er bij mij uit: Een gloednieuwe, dikke, vette trailer van Resident Evil 4 Remake.

Resident Evil 4 Remake eindbazen
Deze eindbaas is een beetje verlegen, daarom heeft hij zijn broertje meegenomen

Edvin Edsö, promotieboer van Resident Evil 4 gebruikte zijn tijd waarin hij ons een nieuwe trailer lieten zien. Hierin zien we dat het spel echt een behoorlijke makeover heeft gekregen en flink wat nieuwe gameplay. In de actievolle scene waarin we Leon behendig een aantal zombies van zich af zien slaan (en wat nieuwe monsters zien), volgt in rap tempo een dik baas-gevecht op. Pun intended, want de baas is niet alleen dik, maar hij heeft zijn tweelingbroertje ook meegenomen. Hierna schakelt het snel naar Major Krauser, die zeker weten niets goed in petto heeft.

Oud in een nieuw jasje

Fans van het oude, originele spel herkennen wel wat scenes, maar er zit ook zeker veel nieuw materiaal tussen. Naast al die eye candy introduceert de trailer ook weer de terugkomst van Mercenaries. Ik ben benieuwd hoe ze dat hier vorm gaan geven, maar dat zal ongetwijfeld weer een shooter met verschillende golven aan vijanden zijn. En tot slot is er de aankondiging van een ‘speciale demo’ van Resident Evil 4 Remake. Wat er zo speciaal aan is, is nog niet duidelijk, maar wat wel duidelijk is, dat je vast kunt warmlopen voor het volledige spel. Al met al goed nieuws voor de fans, die na de VR-conversie flink worden getrakteerd op een van de betere Resident Evil-games.

Resident Evil 4 - 3rd Trailer | PS5 & PS4 Games

Resident Evil 4 Remake staat gepland op 24 maart en komt uit op PS5, PS4, Xbox Series X/S en PC. De standaard en de deluxe-versie zijn nu beschikbaar voor preorder bij het platform van jouw keuze. Bij die laatste krijg je in het spel extra kostuums, wapens en een schatkaart. Als je de standaard versie in de vooruitbestelling hebt staan, dan kun je speciale ammunitie in het spel verwachten.

Interessant artikel?

Plaats een reactie