Resident Evil 8 releasedatum, demo, multiplayer en veel meer bekendgemaakt

Gisteren was de Resident Evil Showcase waar ik laatst al over schreef. Hier zag je nieuwe gameplaybeelden, werd het vechtsysteem een beetje uitgelegd en vertelden ze over een multiplayer variant. Ook kwamen ze eindelijk met een releasedatum. De game komt uit op 7 mei 2021 en de multiplayer RE:Verse op 22 mei. Een beta test van de multiplayer staat gepland voor volgende week. Naast de next-gen consoles en pc, komt Resident Evil 8 nu ook uit op PS4 en Xbox One. Vanaf vandaag is er een exclusieve demo op de PS5.

De presentatie gaf nieuwe gameplaybeelden uit het kasteel wat hoog in het dorpje staat in het aankomende deel. Je ziet de aandacht voor het interieur tot in de kleinste details. Naast al dit grafische pracht laat de showcase ook eindelijk het vechtsysteem zien. Die is op de schop genomen, naast dat je natuurlijk vijanden schade moet zien aan te brengen, is het nu ook zaak om goed te verdedigen. Elke vijand is anders en vergt een andere aanpak. Ook is de inventaris anders, die lijkt op die van Resident Evil 4, waar je zelf de items in een gegeven ruimte kan passen, ook door ze te draaien. Naast het vinden van een groot assortiment wapens is het maken van items nu ook mogelijk. Ook is er weer een handelaar aanwezig, genaamd The Duke, waar je terecht kan om jouw gevonden wapens te verkopen en nieuwe handel te kopen.

Ook is er vanaf vandaag een demo exclusief te downloaden op de Playstation 5. Die demo, genaamd Maiden, laat je een scenario spelen. Je speelt niet als de hoofdrolspeler Ethan, maar als ‘Maiden’ en dient te ontsnappen uit de kerkers van het kasteel. Je kan alleen niet net als in het spel vechten en verdedigen, je moet alleen maar zien te ontsnappen. De demo is nu exclusief op PS5, maar er komt ‘in de lente’ een nieuwe demo naar alle platformen. Of dat dezelfde Maiden-demo is, is niet duidelijk.

Omdat de franchise Resident Evil 25 jaar bestaat, is er volgende week een bèta test week van RE:Verse, de multiplayer variant van Resident Evil. Een multiplayer free-for-all deathmatch met alle karakters uit de Resident Evil series. Deze multiplayer zal gratis zijn voor iedereen die Resident Evil 8 koopt. Goeie deal! Maar er is meer, de makers van The Division vieren met Capcom mee en bieden tijdelijk voor de duur van het evenement gratis iconische outfits van de originele Resident Evil-trilogie aan in The Division 2. Wie inlogt tussen 2 en 15 februari krijgt Leon Kennedy’s Raccoon Police Department outfit als opwarmertje en krijgt de kans nog meer dingen vrij te spelen.

Naast de games is Capcom ook nog bezig met een 3d-animatieserie die dit jaar naar Netflix komt, Resident Evil Infinite Darkness. Die gaat over Claire en Leon die, na de gebeurtenissen van Resident Evil 4, weer eens verstrikt raken in een wirwar van zombies.

Is dit allemaal een beetje veel info? Klopt. Je kan het rustig nog eens teruglezen en meer informatie opzoeken op de site van Capcom, of kijk hieronder de showcase zelf nog eens terug. Zeker de moeite waard. De actie begint op 28:50:

Resident Evil Showcase - January 2021

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie