Resident Evil Afterlife: Solide actiefilm met heel veel zombies

Aangezien ik niet echt een fan ben van de drie voorgaande Resident Evil-films, wist ik niet zo goed wat ik van dit vierde deel moest verwachten. Het feit dat dit de zoveelste 3D film is die ons de laatste tijd in de maag wordt gesplitst, gold ook niet als een pluspunt. Laten we eerlijk zijn, bij de meeste films stellen de 3D effecten niet veel voor, en zorgen ze, afgezien van een zekere teleurstelling, ook nog eens voor een fikse hoofdpijn. Resident Evil Afterlife blijkt een zeer welkome uitzondering te zijn.

Los van de 3D effecten en het IMAX formaat staat Resident Evil Afterlife trouwens al als een huis. Van het begin tot het eind, zo’n 100 minuten lang, word je getrakteerd op keiharde actie, stoere wijven, zombies van diverse pluimage en zelfs een beetje bullet time. Wederom neemt Alice (Milla Jovovich) het op tegen de Umbrella Company, fabrikant van het zombievirus. Aartsvijand Albert Wesker (Shawn Roberts) doet sterk denken aan Agent Smith uit The Matrix, niet origineel, maar ook niet erg, want Agent Smith was wel stoer.

Alice (Milla Jovovich) - Resident Evil Afterlife 3D
Alice gaat ook op zoek naar Arcadia, de virusvrije zone, in de hoop haar vrienden en andere overlevenden terug te vinden. Ze komt uiteindelijk terecht in Los Angeles en gaat opnieuw het gevecht aan met hordes zombies, waaronder de indrukwekkende ‘Axeman’. Het is in dit soort vechtscenes dat het 3D effect (opgenomen met het Fusion Camera System) goed tot zijn recht komt; instinctief duik je weg om de slagen en de stoten te ontwijken. Ook andere special effects zijn prachtig (de Dobermanns!) en de film is mooi vormgegeven.

Het acteerwerk in Resident Evil Afterlife is solide. Mila Jovovich ‘kicks ass’ en is een genot om naar te kijken. Naast oude bekenden zoals Ali Larter (in de rol van Claire) en Spencer Locke (in de rol van K-Mart), maken ook Wentworth Miller (Prison Break), Boris Kodjoe (Surrogates) en Kim Coates (Sons of Anarchy) hun opwachting. Dat de acteurs een goed verhaal hadden om mee te werken, is een zoveelste pluspunt.

Chris Redfield (Wentworth Miller) - Resident-Evil Afterlife 3D
Ik heb genoten van Resident Evil Afterlife en kan hem absoluut aanbevelen. Wacht niet tot hij uit is op DVD, dit wil je groot zien en groots beleven!

Resident Evil Afterlife 3D gaat op 23 september in première, maar is al vanaf 16 september in IMAX te zien in Pathé Arena Amsterdam, Pathé Schouwburgplen Rotterdam en Pathé Eindhoven.
Bloody Mary proefnotitie: ‘Well done’ én bloederig, zo heb ik ze het liefst.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Resident Evil Afterlife: Solide actiefilm met heel veel zombies”

  1. Check, aanrader dus. Hmm, ik moet denk ik eerst even 2 en 3 opnieuw kijken dan. Volgens mij deel 3 zelfs nog nooit gezien. Raak het altijd een beetje kwijt als er meerdere delen zijn…

    De 3D effecten zijn een flinke toevoeging, of een gimmick?

    Beantwoorden

Plaats een reactie