Resident Evil Afterlife: Behind the Scenes, waar zijn de monsters?

resident evil afterlife 3D
In september komt Resident Evil Afterlife 3D in de bioscopen, toch zou je haast zeggen dat de film in de Matrix-serie thuishoort. De behind-the-scenes geeft een aardige blik achter de schermen, maar ook hierin mist een overvloed aan monsters. Zullen deze in de film zelf wél tevoorschijn komen?

Een virus verandert de wereldbevolking in een stel zombies, Alice zoekt naar overlevenden en brengt hen in veiligheid. Nogsteeds strijdt ze met de Umbrella Corporation en hierin krijgt Alice hulp uit onverwachte hoek. Een veilig onderkomen leidt hen naar Los Angeles, maar dit blijkt een val en de stad zit vol met ondoden…

De zesde Resident Evil film komt 23 september in de Nederlandse 3d bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Resident Evil Afterlife: Behind the Scenes, waar zijn de monsters?”

 1. Resident Evil: Afterlife komt ook uit op IMAX 3D vanaf 16 september.
  Daarna vanaf 23 sept in reguliere bioscopen, uiteraard ook in 3D.

  En het is overigens niet de zesde film…..

  Beantwoorden
 2. JA! volgende week! ben benieuwd!

  Hoe ik op zes kom, maar ook hoe je het inderdaad anders kunt zien:
  Biohazard 4D-Executer 2000 | animatie en slechts 20minuten
  Resident Evil 2002
  Resident Evil: Apocalypse 2004
  Resident Evil: Extinction 2007
  Resident Evil: Degeneration 2009 | animatie
  Resident Evil: Afterlife 2010

  Wat dat betreft is Afterlife de 4e live-action film 🙂

  Beantwoorden
 3. heer frank,

  resident evil: afterlife is de vierde film, niet de zesde. in cinematografie is het niet toegestaan de verscheidene vormen zoals animatie, live action, een televisieserie aflevering of computerspel met bioscoopspeelfilm lengteduur, etc. door elkaar te halen en op één hoop te gooien. dan kom ik als star trek fan ook op 86 ‘star trek films’…

  en toch zijn er maar 11 star trek films. 6 alien films. 4 resident evil films. 3 matrix films.

  eva.

  Beantwoorden
  • Ik heb het in eerste instantie misgelezen dat Biohazard 4D-Executer slechts een korte film was, maar Resident Evil: Degeneration is echter wel een avondvullende film. Het is een avondvullende computer generated animatiefilm.

   Het niet meetellen zou niet helemaal eerlijk zijn, maar het meetellen is ook weer verwarrend. Er is een tijd geweest dat bij de oscars onderscheid werd gemaakt tussen zwart-wit en kleurenfilms. Nu zijn er genoeg films waarin meer animatie zit dan feitelijke live-action, ook Afterlife maakt zich hier schuldig aan.

   Moet je eigenlijk persé willen tellen? Afterlife is de vierde live-action film en die vierde in de verhaallijn van Paul W.S. Anderson. En in 2012 komt een nieuw deel in de andere filmreeks uit, laat ik het maar de Resident Evil/Biohazard filmreeks noemen.

   Ik zal er geen probleem van maken over het hoeveelste deel is. En, waar het artikel eigenlijk over ging, weet ik inmiddels dat het met het aantal monsters gelukkig nog goed gekomen in Resident Evil: Afterlife.

   Beantwoorden
 4. inmiddels is een week geleden de nederlandse uitgave van de legale koop dvd uit. er zitten 2 van die goedkope kartonnen 3D brilletjes in. als je de dvd aan zet is het in het beginmenu niet gelijk duidelijk waar de 3D versie zit (het is maar één dvd schijf namelijk). je moet dan gewoon eerst op ‘play movie’ klikken en pas daarna komt de menu met de keus 2D of 3D afspelen. niet echt logisch dus qua volgorde.

  het einde van de film toont die rondborstige blondine dominatrix type in een korte scene die de indruk wekt een cliffhanger te zijn van een volgende resident evil bioscoopfilm…

  voor mensen die geinteresseerd zijn in het occulte en overal wel wat achter zoeken: resident evil is een omi van president devil…

  eva van de catsociety.

  Beantwoorden
 5. Ik denk dat het ook niet mogelijk is om er meer zombie momenten erin te maken, dat gaat tenkoste van het verhaal en het verhaal is ook erg belangrijk.
  Het is inderdaad een beetje matrix achtig geworden door (onderandere) dat Alice een bepaalde macht heeft doordat haar bloed goed overweg kan met het virus (wat ik van de films heb begrepen), maar ik zeg eerlijk voor de 4e deel hebben ze veel variaties kunnen maken (1,2 horror achtig, 3 heeft zo afentoe wat spannende momenten en deze dan heel veel actie)
  En ik denk dat het ook niet echt veel spannender te maken valt, het is eenmaal een verfilming van een game.
  Ondertussen komt er een deel 6 uit (Mogelijk gaat die Armegaddon heten, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.)

  Beantwoorden

Plaats een reactie