Gamerecensie: Lollipop Chainsaw (Xbox360/PS3)

Heb je altijd al willen weten wat er gebeurt als je Resident Evil en My Little Pony in één game stopt? Dan krijg je Lollipop Chainsaw: een game over ware liefde en zombies slachten.

Lollipop Chainsaw is een hack and slash actiegame ontwikkeld door Grasshopper Manufacture (Shadows of the Damned) onderleiding van Goichi Suda (Suda51) en Kadokawa Games. De befaamde videogame componist Akira Yamaoka (Silent Hill), in samenwerking met Jimmy Urine van Mindless Self Indulgence, is verantwoordelijk voor de muziek. Regisseur/schrijver James Gunn (Super, Slither, Dawn of the Dead, Tromeo and Juliet) is aangeschoven om zijn cult humor en scherpe manier van verhalen vertellen te verwerken in Lollipop Chainsaw.

De stemmencast bestaat uit Michael Rosenbaum (Smallville), Michael Rooker (Slither, The Walking Dead), Tara Strong (Batman: Arkham City), Shawnee Smith (Saw), Linda Cardelleni (Freaks and Geeks) en Gregg Henry (24, United 93, Black Dahlia).

Het hoesje van de game vertelt je precies wat je kunt verwachten van de game: een sexy naïve cheerleader, een niet al te slim vriendje, zombies, lollies met aardbeiensmaak en regenbogen. Het goede nieuws is, je krijgt precies wat je van de game verwacht. Het nadeel is, dat het ook daarbij blijft.

Juliet Starling vs. Zombies
Lollipop Chainsaw vertelt het verhaal van cheerleader Juliet Starling. De game opent met een scène waarin we Juliet in bijna alle glorie mogen aanschouwen. Via de zoetsappige voice-over komen we er achter dat Juliet vandaag achttien is geworden en erg uitkijkt naar haar verjaardag. Helaas voor haar gooit een ex-klasgenoot roet in het eten door een magische spreuk een zombie-uitbraak in werking te stelling die algauw Juliets school, San Romero *knipoog* High overspoelt.

Gelukkig komt Juliet uit een zombiejagende familie en heeft ze toevallig haar favoriete wapen, een roze kettingzaag, in haar handtasje zitten. Tijdens de game is het aan jou de taak zoveel mogelijk zombies te doden, medestudenten te redden en de confrontatie aangaan met eindbazen als Zed, het punk-rockende buitenbeentje, Vikke, de koning van de Viking metal, Josey, de meester van de funk, Mariska, de koningin van Psychedelia en vele anderen.

Pas op bij het kijken van deze superzoete trailer van Lollipop Chainsaw, het risico bestaat dat je de hele dag het deuntje ‘Lollipop’ in je hoofd hebt.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Gameplay
In haar strijd om de wereld te redden vertrouwt Juliet op haar kettingzaag en haar cheerleadervaardigheden. Ook kan haar vriendje Nick helpen. Hoewel ze Nick moest onthoofden toen hij werd gebeten door een zombie, draagt ze zijn nog levende hoofd aan haar riem. Ze kan Nicks hoofd gebruiken als speciaal wapen of het hoofd op het lichaam van een zombie plaatsen om zo op plaatsen te komen die anders niet toegankelijk zijn.

Vijanden versla je doormiddel van allerlei dodelijke combo’s.. Hoe verder je in het spel komt, des te meer combo’s je kunt unlocken. Echter moet ik zeggen dat dit niet altijd nodig is, middels gewoon alle knopjes in te drukken en een beetje heen en weer hopsen kom je ook verder in het spel. Al krijg je daar wel zere vingers van. Juliets pom poms helpen haar om zombies te verzwakken, eenmaal duizelig kun je ze gemakkelijk doorklieven met je kettingzaag. Dit lijkt bloederig te worden, maar vergeet niet dat we Lollipop Chainsaw bespreken, je ziet dus geen bloed maar regenbogen, sterretjes en muntjes.

Deze muntjes kun je vervolgens gebruiken om diverse wapens en statistieken te upgraden of nieuwe kostuums, concept art of muziek te unlocken. Dit laatste voegt weinig toe aan de gameplay, maar is een leuk extraatje. Het grootste nadeel aan het spel zijn de laadschermen, het duurt zeker meer dan een halve minuut voordat een nieuwe scène ingeladen is. Ook het saven werkt vreemd. Zodra je stopt met het spel, heb je geen idee waar je de volgende keer verder gaat. Elk level biedt een leaderboard waarmee het de bedoeling is de score van de beste zombieslachter ter wereld te verbeteren: Juliets vader. Hiermee herspeel je een hoofdstuk en is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk zombies dood in een zo kort mogelijke tijd.

Ook bevat elk level diverse minigames voor wat meer variatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van zombiebasketbal, waarbij je zoveel mogelijk driepunters moet scoren met afgehakte zombiehoofden. Ook speel je Pac-man op een geheel andere manier. Elk level heeft een andere omgeving en andere soorten minigames, echter valt de gameplay vrij snel in herhaling en heb je de game tussen de vijf a tien uur wel uitgespeeld. De game biedt weinig meerwaarde na het voltooien van het verhaal. Wat jammer is want dit maakt dat de game snel gaat verstoffen in je kast. Een co-op mode was een goede toevoeging geweest aan de game.

Muziek
Hoe klinkt de soundtrack van een zombie bloedbad? Tijdens de ontwikkeling van Lollipop Chainsaw moesten artiest Jimmy Urine en Akira Yamaoka dit soort vragen beantwoorden. Als Juliet een rottende zombietorso doormidden splijt met haar trouwe kettingzaag, zou Sleigh Bells dan beter passen dan Sinatra? Of heeft het een originele compositie nodig? Ze hebben goed werk geleverd. De muziek in de game gaat van rock, naar euh, rock, maar het hackt heerlijk! “Lollipop lollipop, Oh lolli lolli lolli, Lollipop lollipop…..” De titelsong van Lollipop Chainsaw is het zoetsappige Lollipop van The Chordettes. Deze hoor je zodra je het winkeltje ingaat om je muntjes in te ruilen voor handige upgrades. Na één, twee en drie keer is het liedje nog leuk, maar toen voor de vierde keer het looje werd ingezet..

Alles bij elkaar heb ik erg veel plezier beleeft aan het spelen van Lollipop Chainsaw. Het spel heeft een luchtig karacter en zit vol met humor. Na een lange dag werken is dit echt een game die je aan het lachen brengt. De game is een goede combi tussen actie en humor. En paar dingen zijn jammer, bijvoorbeeld de korte en oppervlakkige verhaallijn en de laadschermen, maar ach…

Ben jij klaar het glazuur van je tanden te laten springen? Hou je van zombies, maar ook van lollies en regenbogen? Dan is dit een game die je zeker een kans moet geven. Weet de cover al geen glimlach op je gezicht te toveren? Laat deze game dan maar liggen..

Warner Bros Interactive en Kadokawa Games hebben Lollipop Chainsaw uitgebracht voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie