Sabrina keert terug op Netflix én in comics!

Kiernan Shipka als Sabrina Spellman in Riverdale
Kiernan Shipka als Sabrina Spellman in Riverdale

Vorig jaar eindigde de Chilling Adventures of Sabrina-serie op Netflix. Het laatste seizoen en zeker de laatste afleveringen vond ik enorm tegenvallen, alsof plotseling de boel afgeraffeld moest worden. Gelukkig keert Sabrina terug, en wel op twee manieren! Binnenkort vervolgt de Chilling Adventures comicreeks en zal Sabrina Spellman haar opwachting maken in de Netflix-serie Riverdale!

Eind deze maand keert Riverdale terug voor een nieuw seizoen. Het zal een wat korter seizoen zijn, in de aankondiging spreek men van een ‘5-episode event’ en de trailer belooft veel duistere, bovennatuurlijke gebeurtenissen. Maar de trailer sluit af met een ontmoeting tussen Cheryl Blossom en… Sabrina!

Riverdale Season 6 Trailer (HD) ft. Sabrina

Sabrina en Riverdale zijn beiden gebaseerd op comics van uitgeverij Archie Comics, er werd dus lang op zo’n samengang gehoopt. Echter Riverdale wordt gemaakt in opdracht van de Amerikaanse zender The CW, terwijl Chilling Adventures of Sabrina in opdracht van Netflix werd gemaakt. Mogelijk is deze crossover daarom nu, na het eindigen van de Sabrina-serie, pas mogelijk. De Sabrina/Riverdale-crossover zal vanaf 17 november wekelijks op Netflix verschijnen. Lees hier meer kijktips voor november.

Maar dat is dus niet alles. Ook het verhaal van Chilling Adventures of Sabrina gaat verder. De serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige comicreeks die is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa. Zijn naam komt je wellicht bekend voor, hij is namelijk ook de scenarist en showrunner van de gelijknamige tv-serie. De comic Chilling Adventures of Sabrina #9 vervolgt de ‘Witch War’-verhaallijn met de ruziënde Sabrina’s in Hel en op Aarde. Later dit jaar zal er nog een comic uitkomen, The Occult World of Sabrina vervolgt het verhaal op direct na het einde van de TV-serie.

Ga jij de afleveringen van Riverdale kijken of duik jij liever in de nieuwe Sabrina-comics?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie